Омлет — один з найпоширеніших варіантів сніданку. Його легко і швидко готувати, до того ж він дуже ситний і смачний. Однак далеко не у всіх господинь омлет виходить пишним і зберігає свою форму після приготування. Я знайшла свій рецепт приготування цієї страви. Тепер омлет у мене завжди виходить високим. Пропоную і вам спробувати приготувати його за моїм рецептом.
Нам знадобиться
- Яйця курячі — чотири штуки. Якщо яйця маленькі, то збільште кількість.
- Сіль — щіпка.
- Молоко — 200 мл.
- Вершкове масло — одна столова ложка.
- Вода — два-три склянки.
Рецепт приготування
Беремо глибоку тарілку і розбиваємо в неї яйця. Додаємо сіль. Вливаємо молоко. Тепер необхідно ретельно розмішати вміст тарілки. Для цих цілей можна скористатися міксером. Сильно збивати не потрібно, головне — щоб інгредієнти поєдналися в одну масу.
Беремо ємність, можна звичайну глибоку тарілку і виливаємо в неї молочно-яєчну масу. Кладемо в неї невеликий шматочок вершкового масла.
Беремо підходить за розміром каструлю і наливаємо в неї трохи води. Тарілку з омлетом ставимо в каструлю і закриваємо кришкою.
Включаємо плиту і ставимо на неї каструлю. Коли вода закипить, омлет необхідно готувати не менше п’ятнадцяти хвилин. Акуратно дістаємо тарілку з омлетом. Беремо силіконову лопаточку, якщо немає, то можна скористатися дерев’яною, і акуратно відокремлюємо від країв нашу страву.
Розрізаємо омлет на шматочки і подаємо до столу. Страва виходить не тільки дуже красивим і апетитним, але і смачним.
А що важливо — омлет не опадають. Мої близькі з великим задоволенням ласують ним! А прохання приготувати омлет, звучать все частіше і частіше.
Вершковий, ніжний смак омлету не зможе і вас залишити байдужими. Так що приховую вирушайте на кухню, перевірте наявність всіх необхідних інгредієнтів і беріться за приготування!