Секрет пишного омлету — час збивання яєць, а не швидкість. Як зробити повітряний омлет: поради з приготування

Різне

Є кілька секретів приготування пишного омлету, який напевно сподобається вам і вашим домочадцям. На підготовчий етап піде хвилини 3 і близько півгодини — на його запікання в духовці. Пам’ятайте: важливіше не швидкість збивання яєць, а час, який ви на цей процес готові витратити. Так майбутній омлет буде більш повітряним.

Рецепт приготування

Отже, нам будуть потрібні:

  • яйця — п’ять штук;
  • молоко — один стакан (250 мл);
  • масло вершкове — одна столова ложка;
  • сіль — одна щіпка.

Духовку необхідно розігріти до 200 ° C, а деко змастити маслом. Омлет починаємо готувати з збивання яєць. Зверніть увагу — на першому етапі не можна додавати в миску рідина, будь то вода, молоко або вершки. Не треба й використовувати міксер.

Яйця збиваємо виключно виделкою. Робимо це до повного ефекту. Після цього можна додати молоко, солимо в самому кінці. Збивати рекомендується не менше 30 секунд. При цьому швидкість не має значення.

Готову масу вливаємо на деко і ставимо в духовку. Зверніть увагу: весь час приготування дверцята духової шафи відкривати заборонено, інакше омлет опаде. Не варто додавати і інші інгредієнти, особливо овочі, які виділяють багато води. Після виключення потомите страву ще хвилину. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий