Курка — продукт, з якого можна приготувати сотні, а то й тисячі страв, і всі вони будуть абсолютно різними.
Ароматне яблуко, соковите куряче філе під апетитним соусом з помідорів і часнику — ідеальне поєднання для вечері. Така страва чудово підійде для затишного вечора в колі сім’ї.
Складові
- Куряче філе — 300 г
- Молоко — 70 мл
- Яблуко — 1 шт.
- Помідор — 1 шт.
- Часник — 1 шт.
- Цибуля — 0,5 шт.
- Чорний перець (мелений) — за смаком
- Приправа для курки — за смаком
- Сіль за смаком
Приготування
Промийте куряче філе і просушіть його. Наріжте на шматочки середнього розміру.
Дістаньте з яблук серцевину і наріжте такими ж шматочками, як курку.
Подрібніть цибулю і смажте її разом з курячим філе близько 7 хвилин на середньому вогні, після чого додайте яблука і обсмажуйте ще хвилини 3.
Натріть на тертці помідор і перемішайте його з розчавленим часником, перцем, сіллю, спеціями і молоком.
Курку з яблуками викладіть в глибоку форму для запікання, залийте часниково-томатною пастою і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин.
Курка, приготовлена таким методом, — відмінна ідея навіть для святкової вечері, тому беріть цей рецепт на замітку і розкажіть про нього своїм друзям!