Куряче м’ясо – смачний, досить поширений і корисний продукт.
Швидкість приготування робить її незамінним інгредієнтом багатьох страв на нашому столі. Але, поїдаючи чергову порцію курки, ми розуміємо, що її звичний смак нам вже трохи набрид. На щастя, у нас є відмінний рецепт приготування курячих грудок, який допоможе створити незвичайний кулінарний шедевр. Гірчиця в парі з куркою – це відмінний смаковий дует.
Складові
- Куряче філе 6 шт.
- Твердий сир 1,5 скл.
- Пармезан 0,5 скл.
- Молоко 160 мл
- Вершкове масло 3 ст. л.
- Пшеничне борошно 2 ст. л.
- Часниковий порошок 0,5 ч. л.
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Приправа для курки за смаком
- Насіння гірчиці 1,5 ст. л.
Як приготувати курячі грудки в гірчично-сирному соусі
Розігрійте духовку до 190 градусів.
Курячі грудки посоліть, поперчіть, за бажанням додайте приправу для курки і помістіть м’ясо в ємність для запікання, змащену маслом. Накрийте курку фольгою, відправте в духовку на 20 хвилин.
У цей час приготуйте соус. У великій мисці розтопіть вершкове масло, додайте борошно і постійно помішуйте до отримання золотистого кольору. Зніміть суміш з вогню і, збиваючи, влийте в неї молоко. Потім поверніть на плиту, доведіть до кипіння і на мінімальному вогні проваріть 5-7 хвилин.
Додайте в соус пармезан, твердий сир (можна взяти чеддер), гірчицю, часниковий порошок, сіль і перець.
Дістаньте грудки з духовки і рівномірно залийте соусом, поверніть їх назад і готуйте ще 25-30 хвилин. Подавайте гарячими.
Ароматні, пікантні грудки в гірчично-сирному соусі приємно здивують поєднанням смакових відтінків.
Смачного.р