Пропоную рецепт оригінального яблучного пирога з корицею, виконаного у вигляді основи з начинкою і верхівки у вигляді завитків. Печу його тепер замість класичної шарлотки. Виглядає дуже привабливо і апетитно. Якщо покласти яблук побільше, ніж в рецепті, виходить дуже соковитим.
Підготовка продуктів
Інгредієнти для тіста (для верхівки):
- ½ склянки молока;
- ¼ склянки цукру;
- 1 столова ложка сухих дріжджів;
- ¼ склянки розм’якшеного масла;
- 1 велике яйце;
- 1/4 чайної ложки солі;
- 200 г борошна.
Для змазування і посипання розкачане тісто для верхівки:
- ½ склянки вершкового масла;
- ½ склянки коричневого цукру;
- 3 ч. л. кориці.
Для начинки з яблук:
- 6 яблук;
- 4 ст. л. борошна;
- 2 столові ложки кориці;
- ½ склянки коричневого цукру.
Для рідкого тіста для основи торта:
- 1 упаковка суміші для ванільного торта;
- 2 великих яйця;
- 160 мл води;
- 60 мл соняшникова олія.
Для прикраси торта буде потрібно карамельний соус.
Покрокове приготування тіста для верхівки
Вилити молоко у велику миску, додати цукор і дріжджі, збити. Відставити на 5 хвилин.
Покласти вершкове масло і яйце в дріжджову суміш, збивати до повного змішування.
Додати борошно і сіль, змішати дерев’яною ложкою.
Викласти тісто на посипаний борошном стіл. Місити руками, поки воно не збереться в гладкий кулю. Помістити його в змащену олією миску. Накрити, дати постояти півгодини в теплому місці.
Після того як буде готове тісто для «кришки», виконаної у вигляді завитків, потрібно розігріти духовку до 180 ° C і підготувати форму, в яку постелити пергамент і злегка змастити його вершковим маслом.
Начинку приготувати так з яблук
Яблука нарізати шматочками, не очищаючи від шкірки. Змішати їх з борошном, корицею, коричневим цукром, добре перемішати.
Приготування основи
Змішати суміш для ванільного торта з яйцями, водою і маслом. Має вийти однорідне тісто. Вилити його в форму для торта. Зверху викласти яблука.
Формування верхівки
Розкачати тісто в великий прямокутник. Намазати його вершковим маслом. Змішати коричневий цукор і корицю і рівномірно розподіліть по тесту.
Нарізати тісто на смужки по 2,5 см шириною.
Скачайте одну зі смужок спіраллю. Помістіть спіраль поверх яблук посередині.
Повторіть те ж саме з рештою смужками тіста, поки вони не закінчяться.
Випікання
Поставити в духовку, випікати 60 хвилин, поки зверху тісто не стане золотисто-коричневим.
Вийняти торт з форми. Поки він ще теплий, полити карамельним соусом поверх завитків з корицею.
Подавати торт теплим, поклавши зверху ложку вершків або морозива.