За осені готую яблучний пиріг з корицею: набагато смачніше, ніж шарлотка

Смачні пироги

Пропоную рецепт оригінального яблучного пирога з корицею, виконаного у вигляді основи з начинкою і верхівки у вигляді завитків. Печу його тепер замість класичної шарлотки. Виглядає дуже привабливо і апетитно. Якщо покласти яблук побільше, ніж в рецепті, виходить дуже соковитим.

Підготовка продуктів

Інгредієнти для тіста (для верхівки):

  • ½ склянки молока;
  • ¼ склянки цукру;
  • 1 столова ложка сухих дріжджів;
  • ¼ склянки розм’якшеного масла;
  • 1 велике яйце;
  • 1/4 чайної ложки солі;
  • 200 г борошна.

Для змазування і посипання розкачане тісто для верхівки:

  • ½ склянки вершкового масла;
  • ½ склянки коричневого цукру;
  • 3 ч. л. кориці.

Для начинки з яблук:

  • 6 яблук;
  • 4 ст. л. борошна;
  • 2 столові ложки кориці;
  • ½ склянки коричневого цукру.

Для рідкого тіста для основи торта:

  • 1 упаковка суміші для ванільного торта;
  • 2 великих яйця;
  • 160 мл води;
  • 60 мл соняшникова олія.

Для прикраси торта буде потрібно карамельний соус.

Покрокове приготування тіста для верхівки

Вилити молоко у велику миску, додати цукор і дріжджі, збити. Відставити на 5 хвилин.

Покласти вершкове масло і яйце в дріжджову суміш, збивати до повного змішування.

Додати борошно і сіль, змішати дерев’яною ложкою.

Викласти тісто на посипаний борошном стіл. Місити руками, поки воно не збереться в гладкий кулю. Помістити його в змащену олією миску. Накрити, дати постояти півгодини в теплому місці.

Після того як буде готове тісто для «кришки», виконаної у вигляді завитків, потрібно розігріти духовку до 180 ° C і підготувати форму, в яку постелити пергамент і злегка змастити його вершковим маслом.

Начинку приготувати так з яблук

Яблука нарізати шматочками, не очищаючи від шкірки. Змішати їх з борошном, корицею, коричневим цукром, добре перемішати.

Приготування основи

Змішати суміш для ванільного торта з яйцями, водою і маслом. Має вийти однорідне тісто. Вилити його в форму для торта. Зверху викласти яблука.

Формування верхівки

Розкачати тісто в великий прямокутник. Намазати його вершковим маслом. Змішати коричневий цукор і корицю і рівномірно розподіліть по тесту.

Нарізати тісто на смужки по 2,5 см шириною.

Скачайте одну зі смужок спіраллю. Помістіть спіраль поверх яблук посередині.

Повторіть те ж саме з рештою смужками тіста, поки вони не закінчяться.

Випікання

Поставити в духовку, випікати 60 хвилин, поки зверху тісто не стане золотисто-коричневим.

Вийняти торт з форми. Поки він ще теплий, полити карамельним соусом поверх завитків з корицею.

Подавати торт теплим, поклавши зверху ложку вершків або морозива.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий