Заливний пиріг, замість пиріжків. Готуй хоч кожен день: головне начинку міняти

Смачні пироги

Простий рецепт пирога, капусту для для начинки смажити не треба, це значно економить час. Цей пиріг завжди виходить смачний. Всього одна проста дія і він ніколи не стає вологим після приготування.

Капусту необхідно тонко нашаткувати. Мені в цьому допомагає овочечистка. Завдяки їй смужки капусти виходять дуже тонкі.

Я для цього рецепта завжди використовую молоду капусту. Нашатковану капусту солимо, трохи мнемо руками і відставляємо в сторону, щоб пустила сік.

Тим часом готуємо тісто, в миску зі сметаною відправляємо сіль, цукор, 2 яйця і білок третього яйця, а жовток прибираємо для змазування пирога.

Тепер додамо борошно, розпушувач та олію, перемішуємо і тісто готове.

Консистенція як густа сметана.

Залишилося доробити начинку, поки готували тісто, капуста пустила сік, добре її віджимаємо.

Додаємо моркву і зелену цибулю, солимо, перчимо, перемішуємо і начинка готова.

Тепер важливий момент: в окремій мисці змішати 2 сирих яйця і 1 столову ложку сметани, додати сіль і перемішати, завдяки цій заливці, начинка ніколи не «потече» і тісто не буде вологим.

Далі форму для випічки змастити олією і трохи додати манної крупи. Розмір моєї форми 27 на 20 см.

У форму виливаємо половину тіста.

Тепер начинка.

Залити заливкою.

Зверху тісто.

Змастити (жовтком + 1 ст. л. молока)

За бажанням посипати кунжутом.

Випікаємо при 180 градусах (+/-) 50 хвилин. Я в кінці приготування завжди накриваю фольгою, готовність перевіряйте дерев’яною паличкою.

Дуже смачно виходить, ще раз повторюся я завжди готую з молодою капустою, вона завжди встигає приготуватися.

Якщо капуста жорстка, то вважаю її треба трохи відварити, відтиснути і далі за рецептом.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий