Влітку готую пиріг з помідорами і цибулею. Тісто повітряне, з хрусткою скоринкою і ніжною начинкою

Смачні пироги

Влітку помідори в магазині і на ринку можна купити самі соковиті і смачні. Саме тому в цю пору року я готую час від часу пиріг з томатами і цибулею. Його скоринка виходить завжди дуже хрусткою, а тісто з начинкою виходять настільки ніжними і повітряними, що хочеться з’їсти всю випічку за раз, а потім спекти нову порцію.

Рецепт пирога з томатами
Щоб зробити тісто для випічки, нам знадобляться такі інгредієнти:

  • 300 грам борошна;
  • чайна ложечка солі;
  • 6 грам розпушувача;
  • 90 грам рослинного масла;
  • 150 мл кефіру.

Для начинки нам будуть потрібні:

  • 3 соковитих помідора;
  • 450 грам цибулі;
  • половина чайної ложечки цукру;
  • по щіпці сухого базиліка і орегано:
  • трохи соняшникової олії.

Нарешті, щоб зробити соус для закуски, нам знадобляться:

  • стакан сметани;
  • пара яєць;
  • 80 грам твердого сиру;
  • сіль та перець мелений за смаком.

Насамперед з’єднуємо в мисці всі інгредієнти для приготування тіста і замішуємо з них еластичну масу. Її ми загортаємо в поліетиленовий пакет і відправляємо в холодильник на півгодини.

У цей час робимо начинку. Для цього чистимо і ріжемо півкільцями цибулю, обсмажуємо його, додаємо до нього цукор і спеції і все перемішуємо. Також моєму помідори і ріжемо їх часточками або кружечками — тут вже за бажанням. Потім в іншій мисці збиваємо сметану з яйцями, тертим сиром, сіллю та перцем.

Після цього в форму для випічки, застелену пергаментом, викладаємо тісто, зробивши двосантиметрові бортики, на нього — суміш цибулі. Заливаємо все сметаною заправкою і зверху викладаємо помідори.

Ось і все, залишилося поставити форму в духовку і випікати там пиріг при температурі 180 С протягом години, після чого їм можна буде тут же ласувати, насолоджуючись кожним укусом.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий