Відкрила для себе новий рецепт шарлотки з волоським горіхом: діти в захваті

Смачні пироги

Зовсім скоро — осінь. Але не варто засмучуватися кінця літа, адже в цей час настає сезон яблук. Скільки ж всього можна з них приготувати! Проте найпопулярнішою стравою з цих фруктів по праву можна назвати пиріг з яблуками. Існує безліч рецептів цієї ароматної випічки, і мій улюблений варіант — шарлотка з волоськими горіхами.

Що знадобиться

Для того щоб приготувати смачну шарлотку, вам знадобляться такі інгредієнти:

  • курячі яйця — чотири штуки;
  • цукровий пісок — 180 грамів;
  • соняшникова олія без запаху — 70 грамів;
  • молоко — 70 грамів;
  • пшеничне борошно — 400 грамів;
  • швидкодіючі дріжджі — один пакетик;
  • подрібнені волоські горіхи — 100 грамів;
  • цільні волоські горіхи без шкаралупи — 50 грамів;
  • яблука — 2 середнього розміру плода;
  • абрикосове варення, за смаком.

Як приготувати

Шарлотка за цим рецептом готується дуже просто. Яйця злегка збийте вінчиком, після чого всипте до них цукор, влийте соняшникову олію і молоко. Перемішайте суміш, просійте в неї борошно і додайте в тісто дріжджі. Замісити до однорідного стану.

Волоські горіхи (100 грамів) подрібніть, а одне яблуко очистить від шкірки і наріжте м’якоті дрібними кубиками. Додайте горіхи і яблука в тісто і розмішайте, щоб рівномірно розподілити їх. Форму для випікання змастіть маслом і припорошити борошном. Вилийте в неї тісто і розрівняйте його лопаткою. Ідеально для вказаної кількості інгредієнтів підходить форма діаметром 26 сантиметрів.

Друге яблуко наріжте на тонкі скибочки, а волоські горіхи (50 грамів) розріжте на половинки. Прикрасите зверху пиріг, виклавши, чергуючи між собою, скибочки яблука і половинки волоських горіхів. Ви можете придумати будь-який візерунок. Розігрійте духовку до 165 градусів і поставте в нього пиріг на сорок хвилин.

Готової Шарлотці дайте повністю охолонути і на завершення змастіть пиріг абрикосовим джемом. Подавайте ароматну випічку з гарячим чаєм або кавою.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий