Вершково-цитрусовий пиріг на основі лайма: для тих, кому набридла банальна випічка

Смачні пироги

Цей десерт сподобається тим, хто любить цитруси і втомився від банальної випічки. Тим більше що приготувати лаймовий пиріг зовсім не складно. Ласощі виглядає вражаюче, а його смак гідний усіляких похвал. Вершки надають десерту ніжність, згущене молоко — солодкість, печиво — розсипчасту текстуру. Завдяки лайма, ласощі набуває приємні, кислуваті нотки і витончений, цитрусовий аромат. Такий пиріг — справжня радість для гурманів.

Склад десерту

Для основи потрібно:

  • Дві склянки крекерів. Печиво слід подрібнити до появи крихт.
  • Половина склянки розплавленого вершкового масла.
  • Цукровий пісок в такій же кількості.

До складу начинки входять наступні інгредієнти:

  • Половина склянки соку й столова ложка подрібненої шкірки фрукта.
  • Упаковка згущеного молока масою близько 400 г.
  • Приблизно 100 г сухої суміші для приготування ванільного пудингу.
  • Збиті вершки — не менше 250 м
  • Половина склянки соку мексиканського лайма.

Спосіб приготування

Духовку розігрівають до 190 градусів. Крекери розтирають за допомогою кухонного комбайна. Крихти слід з’єднати з цукровим піском.

Додати розтоплене масло, перемішати інгредієнти вручну або за допомогою кухонного комбайна. Маса повинна нагадувати мокрий пісок і придбати липку, щільну консистенцію.

Крихти поміщають в ємність для випічки. Рівномірно покривають дно і бічні частини посудини.

Ставлять форму в духову шафу. Випікають основу для десерту приблизно сім — десять хвилин. На поверхні коржа повинна з’явитися рум’яна кірочка. Після цього основу дістають з духовки, охолоджують.

Для начинки сік лайма з’єднують з подрібненою шкіркою фрукта. Додають згущене молоко. Розтирають інгредієнти.

Поміщають в масу суміш для пудингу. Розтирають продукти до однорідності.

Додають збиті вершки. Ретельно перемішують продукти. Поміщають рівний шар начинки на поверхню коржа. Накривають десерт харчовою плівкою. Забирають в холодильну камеру на дві години. Коли наповнювач придбає щільну текстуру, пиріг можна покрити збитими вершками і подати до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий