Українські Вареники, які абсолютно завжди виходять і не розварюються

Пельмені та вареники

Балуйте своїх рідних!

Складові:

Тісто:

  • борошно вищого сорту – 2 ст.
  • яйця – 2 шт.
  • вода – 125 мл
  • соняшникова олія – 2 ст.л.
  • сіль – за смаком (~ 0,5ч.л.)

Начинка:

  • картопля – 1 кг
  • цибуля – 1 кг
  • соняшникова олія
  • сіль
  • чорний перець мелений.

Приготування:

У миску висипаємо склянку борошна.

Збиваємо яйця з рослинною олією, додаємо сіль. Вливаємо сильно підігріту воду в яєчно-масляну суміш і безперервно збиваємо вінчиком.

Швидко виливаємо всю суміш в миску з борошном, перемішуємо і ставимо на вогонь, не перестаючи мішати тісто і підігрівати. Знімаємо з вогню, додаємо другий стакан борошна (при необхідності додаємо ще муки). Вимішуємо тісто. Накриваємо рушником і ставимо на расстойку на півгодини.

Цибулю дрібно порізати і обсмажити до золотистого кольору. Відварюємо картопля в мундирі, очищаємо, робимо пюре, солимо, перчимо і додаємо 1/2 смаженого лука. Перемішуємо.

Розкачуємо тісто, видавлюємо склянкою кружальця, кладемо на серединку начинку і ліпимо вареники. Відварюємо вареники в киплячій підсоленій воді. Викладаємо готові вареники в тарілку і посипаємо смаженою цибулею.

Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий