Ледачі вареники – дуже проста страва, яку мало хто готує. Хоча вони дуже смачні! Цей простий рецепт дуже виручить, якщо потрібно приготувати швидкий сніданок з підручних інгредієнтів.
Багатьом вони дуже подобаються, адже рецепт знайомий ще з дитинства. Такі давали в дитячому садку, солодкі, смачні ніжні, а їх інгредієнти настільки прості, що легко запам’ятати і можна навіть не записувати.
Інгредієнти:
- 400 г сиру
- 2 яйця
- 5-6 ст.л. борошна
- сіль, цукор за смаком
- вершкове масло
Приготування:
Краще використовувати сухий сир, тоді і борошна багато і не знадобиться, щоб вареники вийшли більш ніжні.
Якщо сир вологий, то я кладу його в марлю і відживаю зайву вологу.
Потім слід додати яйця, сіль і цукор за смаком.
Помішуючи, додати поступово борошно. Тісто виходить не таке, як на звичайні вареники.
Покладіть отримане тісто на плоску тарілку, акуратно розподіливши ложкою по всьому діаметру шириною 2 сантиметри.
Потім вилкою, яку потрібно вмочити в окріп, розділіть тісто на шматочки і киньте в киплячу підсолену воду.
Щоб тісто не прилипало до вилки, потрібно кожен раз опускати її в воду.
Після закипання води з варениками, зменшіть вогонь і варіть хвилинку.
Дістаньте готові вареники і додайте до них вершкове масло.