У сезон полуниці завжди роблю цукати з неї: смачно, корисно і довго зберігаються

У сезон полуниці завжди роблю цукати з неї - рецепт приготування Різне

Полуничні цукати можна легко зробити самостійно в домашніх умовах, а цей прекрасний смак не описати словами — щоб оцінити його, неодмінно треба це пробувати. Має значення і те, що такі цукати не тільки приємні на смак, але ще і досить корисні! Я постійно готую їх в сезон полуниці і хочу поділитися цим простим рецептом.

Що для цього потрібно

Основні інгредієнти для приготування цукатів в домашніх умовах наступні:

  • полуниця свіжа — 1 кг;
  • пісок цукровий — 800 грамів;
  • фільтрована вода — 1 літр.

Як це приготувати

Розчиніть цукор у воді і дайте йому закипіти.

Після цього опустіть ягоди в киплячий сироп, варите десять хвилин, в потім відкиньте на друшляк і дозвольте сиропу стекти.

Далі розкладіть полуницю на деко і нагрівайте в духовці, прогрітій до 40 градусів, поки ягоди не подсушат (проте вони повинні при цьому залишитися еластичними).

Готові цукати складіть в стерилізовані скляні банки і щільно закрийте кришками.

У такому стані вони можуть зберігатися досить довго.

Це заготовка відмінно замінює собою цукерки та інші солодощі, особливо дітям.

Як можна переконатися, приготувати її досить просто.

Тому використовуйте з максимальною користю надлишок сезонної ягоди і не забувайте поділитися з рідними і близькими.

Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий