У родині ніхто не обурюється, що без м’яса: рецепт фрикадельок з сиру і хліба

Гарніри

Фрикадельки з сиром і хлібом — відмінна альтернатива м’ясних страв. Вони підходять для прихильників вегетаріанського раціону і для тих, хто хоче урізноманітнити своє меню і спробувати що-небудь нове і незвичайне. Фрикадельки виходять ситними, м’якими і ніжними. Спеції, зелень і томатний соус надають цій страві пікантності і приємний аромат.

Склад фрикадельок

Для їх приготування використовується:

  • 0.5 кілограма сиру.
  • Яйце.
  • Два скибочки черствого хліба.
  • Помідор (для приготування соусу).
  • Близько 100 г сухарів для панірування.
  • Сіль.
  • Вода або молоко в кількості 50 мл.
  • Мускатний горіх.
  • Приблизно 300 мл томатного соусу.
  • Чорний мелений перець.
  • Рафінована оливкова олія.
  • Подрібнені петрушка і цибуля (за смаком).

Покроковий рецепт вегетаріанських фрикадельок

Черствий хліб поміщають в миску з молоком або водою. Залишають на кілька хвилин.

Сир розтирають виделкою в окремій посудині. З’єднують з яйцем, сіллю, мускатним горіхом і перцем. Ретельно перемішують масу. Додають в неї трохи сухарів і розмочений хліб, який треба подрібнити. Добре перемішують інгредієнти до отримання липкою маси. Можна додати в фарш рубану петрушку, цибулю (за бажанням). Злегка вологими руками сформувати з фаршу фрикадельки. Величину виробів регулюють за бажанням. Шматочки цибулі обсмажують на оливковій олії кілька хвилин. З’єднують з помідором.

Тушкують масу протягом десяти хвилин, поки вона не стане однорідною. Додають в посудину фрикадельки. Готують вироби на повільному вогні, час від часу покриваючи їх соусом за допомогою ложки. Забирають каструлю з плити. Подають сирні фрикадельки в теплому вигляді, з великою кількістю соусу. Страву можна вживати з гарніром з макаронних виробів, відвареної рисової крупи або картоплі. Сирні фрикадельки виходять не менш поживними, ніж класичний м’ясний варіант страви.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий