Свято неперевершеною шарлотки 13 вересня: смачні і прості рецепти

Смачні пироги

На дворі осінь, наближається 13 вересня — День шарлотки і випічки з яблуками. Напередодні цього смачного свята можна зайнятися вибором рецепта, який би вам хотілося виконати для своїх рідних і близьких. Я пропоную розглянути кілька варіантів яблучних пирогів, які точно не залишать вас байдужими.

Рецепт приготування яблучного пирога

Для цього десерту вам знадобляться:

  • 4 яйця;
  • 200 г цукру;
  • 200 г вершкового масла;
  • 200 г сметани;
  • 250 г пшеничного борошна;
  • 5 яблук;
  • кориця.

Для приготування слід відокремити яєчні білки від жовтків, а також змішати останні з 100 г цукру. У суміш по черзі слід додати масло, сметану і борошно, замісити тісто. На наступному етапі потрібно очистити яблука і збити білки міксером, додавши до них 100 г цукру, а також корицю. Все добре перемішується.

Яблука слід натерти на тертці і змішати їх з білками. Тісто розділяється на три частини, дві з яких розкочуються в тонкі листи. Один лист вкладається в форму для випічки. Зверху слід викласти половину білково-яблучної суміші і накрити другим листом тесту. Зверху викладається залишилася начинка. Третя частина тесту розділяється на кілька шматочків і розкочується у вигляді довгих смужок. Вони викладаються на пиріг і змащуються яєчним жовтком. Пиріг випікається протягом 45 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.

Яблучний пиріг з кремом

В якості інгредієнтів вам знадобляться:

  • 900 г яблук;
  • 110 г цукру;
  • 2 бутони гвоздики.

Для пісочного тіста підготуйте:

  • 110 г вершкового масла;
  • 30 г цукру;
  • 1 яйце;
  • 1 яєчний білок;
  • 175 г борошна.

Для приготування заварного крему слід підготувати:

  • одне яйце;
  • одну столову ложку цукру;
  • 150 мл вершків жирністю 10%;
  • 1/2 чайної ложки ванільного екстракту.

Рецепт приготування

Для тіста потрібно розтерти попередньо розм’якшене масло з цукром, поки маса не стане білою. До неї додається яйце і збивається ще протягом кількох хвилин. Після зменшення швидкості збивання слід всипати борошно і перемішати все до отримання однорідної маси.

Тісто поміщається в плівку і на годину забирається в холодильник. Тим часом яблука необхідно очистити і нарізати на шматочки. Їх викладають у форму для запікання, посипають цукром і укладають гвоздику. Далі можна зайнятися тестом, розкотивши його пластом і вирізавши з нього кілька смужок. Їх попередньо приклеюють до бортикам, але перед цим змочують у воді.

З тіста слід вирізати коло, діаметр якого буде дещо більше, ніж форма. Його краю змочуються водою, а потім форма накривається тестом. Борти слід щільно притиснути. Надлишки тесту необхідно обрізати і притиснути тісто по колу. Поверхня змащується яєчним білком. Із залишків тіста необхідно зробити прикраси, розклавши їх по поверхні. У центрі вирізається невеликий отвір, а потім пиріг ще раз змочується білком. Його випікають при температурі 180 градусів протягом півгодини. Для приготування крему необхідно змішати цукор і яйце, додавши вершки і ваніль. Крем поміщається в отвір, а потім пиріг випікається ще протягом 25 хвилин, поки крем не схопиться.

Яблучний кекс

В якості інгредієнтів для приготування кексу вам знадобляться:

  • 6 нарізаних яблук;
  • 1, 5 склянки цукру;
  • 1 столова ложка кориці;
  • пів чайної ложки мускатного горіха;
  • 1 стакан яблучного соусу;
  • 3/4 склянки вершкового масла;
  • 2 чайні ложки ванільного цукру;
  • 1,5 склянки пшеничного борошна;
  • 3 яйця;
  • 1,5 склянки борошна для хліба.

Підготуйте харчову соду в обсязі однієї чайної ложки і розпушувач в кількості 2 чайних ложок. При необхідності можна додати ще й сіль.

Приготування

У великій мисці необхідно з’єднати яблука, цукор, корицю і мускатний горіх, додати соус і вершкове масло, а також яйця і ванільний цукор, все добре перемішавши. До складу додається борошно і розпушувач, сіль і сода. Все перемішується, а потім виливається в підготовлену форму. Пиріг випікається протягом 45 хвилин в духовці при 180 градусах.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий