На карантині наша сім’я, як і багато інших, відчуває фінансові труднощі. Але навіть в режимі економії я намагаюся балувати своїх домочадців чимось смачненьким. Нещодавно я приготувала їм котлети з гречки і картоплі. Це чудовий варіант бюджетного, смачного і поживного сімейної вечері.
Склад і покроковий рецепт страви
Для приготування котлет використовується:
- Три бульби картоплі середнього розміру.
- Стакан гречаної крупи в відварному вигляді.
- Головка цибулі.
- Спеції.
- Одне яйце.
- Сіль.
- Сухарі для панірування або борошно.
- Мелений чорний перець.
Для соусу знадобиться:
- Маленька ложка гірчиці.
- Два зубці часнику.
- Сіль.
- Сметана в кількості 100 гр.
Картоплю слід почистити, відварити, потовкти. З’єднати з відвареною гречкою і шматочками обсмаженої цибулі. Додати подрібнений часник, чорний перець, сіль, прянощі і яйце. Перемішати продукти. Сформувати з маси котлети. Покрити їх шаром панірувальних сухарів або борошна. Рівномірно обсмажити на сковорідці з олією.
Для соусу треба розтерти всі зазначені інгредієнти. Котлети подають до столу зі сметаною підливою.