Моя бабуся вміє дивно смачно готувати смажену картоплю. У дитинстві, коли я проводила у неї канікули, я постійно просила приготувати саме це блюдо. Аромат такий картоплі відчувався по всьому селу, а самі скибочки завжди були покриті ароматної скоринкою. Однак бабуся тримала свій рецепт в секреті, і розповіла мені про все кулінарні хитрощі тільки напередодні мого весілля.
Як приготувати ароматну і рум’яну картоплю
За порадою моєї бабусі, картоплю слід готувати так:
1. Покладіть картоплю, нарізану скибочками, на сковороду і налийте достатньо води, щоб покрити її.
2. Додайте трохи цукру в воду на додаток до солі.
3. Закип’ятіть воду, відваріть картоплю майже до готовності, і після приготування злийте воду.
4. Поставте сковороду з картоплею назад на вогонь на кілька хвилин.
5. Розподіліть скибочки рівномірно, періодично струшуючи, і обсмажте до появи рум’яної скоринки.
Це легка і проста хитрість, завдяки якій картопля буде на порядок краще. Не забудьте передати ці знання своїм дітям!
Чим це пояснюється?
Цукор вивільняє соки в картоплі і дозволяє йому стати більш хрустким. Крім того, коли я ріжу картоплю, я роблю 3 надрізу по довжині, і в результаті у мене виходить чотири овалу. Потім кожен овал слід нарізати на три смужки. Це дозволяє отримати тонкі і апетитні скибочки, які стає хрусткими за короткий час.
Таким способом можна і запекти картоплю
Крім попередньої варіння, існує і ще один здоровий спосіб приготувати картоплю фрі — це запекти її. При цьому не потрібно відварювати її попередньо. Час випічки може варіюватися в залежності від товщини нарізаної картоплі фрі.
Для цього варіанту приготування вам знадобляться наступні інгредієнти:
- 6 картоплин, нарізаних тонкими скибочками;
- 1 ложка їдальня білого цукру;
- 0,25 склянки оливкової олії;
- 1 ложка чайна часникового порошку, або більш за смаком;
- 1 ложка чайна солі, або більше до смаку;
- 1 ложка чайна перцю меленого чорного, або більше до смаку.
Розігрійте духовку до 220 градусів. Застеліть деко алюмінієвою фольгою, побризкати антипригарним спреєм.
Помістіть нарізану картоплю в друшляк і посипте цукром. Відкладіть, поки з нього не вийде рідина, від 20 до 30 хвилин. Злийте всю рідину і добре обсушити картоплю.
Змішайте скибочки картоплі, оливкова олія, часниковий порошок, сіль і чорний перець в пакеті до рівномірного покриття. Викладіть скибочки в один шар на деко, залишивши простір навколо кожного шматочка.
Випікайте в попередньо нагрітій духовці протягом 20 хвилин, потім переверніть картопля фрі і продовжуйте пекти до хрусткої скоринки і коричневого кольору, ще близько 20 хвилин.