Шарлотка набридла, тому готую сирний пиріг з грушою і лимонною цедрою

Смачні пироги

Грушевий пиріг з сирним сиром і цедрою лимона — цікавий варіант домашньої випічки. Десерт виходить солодким, з ніжною і соковитою начинкою, фруктовим ароматом і приємним після смаком. Приготування страви не вимагає наявності особливих кулінарних умінь.

Для грушевого пирога використовуються наступні інгредієнти:

  • Близько 300 г пшеничного борошна.
  • Стакан цукрового піску.
  • Три яйця.
  • Приблизно 350 г сирного сиру.
  • 0.5 кілограма груш.
  • Подрібнена шкірка лимона.
  • 16 г дріжджів.
  • Скибочки груш — для прикраси поверхні десерту.
  • Цукрова пудра (за смаком) — для посипання страви.

Рецепт випічки

Яйця з’єднують з цукровим піском в глибокій посудині. Сирний сир розтирають в окремій тарілці за допомогою електричного міксера до однорідного стану.

Додають в отриману масу яєчна-цукрову суміш. Ретельно розтирають продукти. Поступово всипають в посудину просіяне борошно.

Додають дріжджі і терту лимонну шкірку. Добре перемішують масу. Отримане тісто має набути рівну консистенцію. У нього додають груші, нарізані квадратними шматочками.

Перемішують інгредієнти. Викладають масу в ємність для випічки, заздалегідь покриту шаром масла і присипану борошном. Поверхня тесту прикрашають скибочками груш.

Випікають десерт в духовці, попередньо розігрітій до температури 180 градусів, близько 65 хвилин. Витягають страву з духовки. Повністю остуджують. Рівномірно посипають поверхню випічки цукровою пудрою. Розрізають ласощі на порційні шматочки і подають до столу.

М’який грушевий пиріг з сирним сиром — відмінний варіант випічки для осінніх місяців, коли на полицях магазинів з’являється велика кількість свіжих фруктів. Десерт стане чудовим доповненням до чашки гарячого чаю, какао або кави. Випічка подарує відмінні смакові відчуття і гарний настрій, зігріє в холодний осінній день.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий