Салати з ковбасними виробами виходять не менш смачними, ніж з обсмаженим або запеченим м’ясом. Для приготування використовують копчену ковбасу, різноманітну шинку, сосиски або сардельки. Особливо ніжними і смачними виходять салати з шинкою з курки або свинини. Щоб зробити страви ситними, додають курячі яйця, сухарики, варені овочі і обсмажені гриби. Для аромату і смаку доповнюють страви свіжою зеленню, для соковитості консервованими або свіжими овочами. Сухарики для салатів готують домашні або використовують куплені в магазині. Для краси їх збирають шарами в великих салатниках, невеликих креманках або просто на плоскій тарілці. Готуємо приголомшливо ароматний, ситний і ніжний салат з шинки, яєць, печериць, домашніх білих сухариків, кропу і майонезу.
Складові
- Шинка (зі свинини) — 250 гр.
- Яйце — 3 шт.
- Печериці (свіжі) — 200 гр.
- Білий хліб — 1 скибочка
- Кріп — 3 гілочки
- Соняшникова олія
- Майонез
- Сіль і перець
Покроковий рецепт
- Яйця промиваємо з губкою, перекладаємо в каструлю, заливаємо теплою водою і варимо після закипання близько 9 хвилин. Остуджуємо в холодній воді і очищаємо шкаралупу.
- Печериці добре промиваємо під проточною водою. Підготовлені грибочки не дуже дрібно нарізаємо, відправляємо в олію, накриваємо і смажимо, помішуючи, на середньому вогні.
- Подрібнені гриби повинні зменшитися в обсязі, а рідина випаруватися. Готові печериці посипаємо сіллю, меленим перцем і перемішуємо. Знімаємо з вогню і повністю охолоджуємо. Щоб видалити надлишки олії, гриби в сковороді можна віджати за допомогою великої ложки.
- Скибочку білого хліба розрізаємо на однакові кубики, відправляємо їх на деко і підсушують близько 10 хвилин при 220 градусах в духовці. Сухарики можна швидко підсушити в мікрохвильовці. Готуємо їх по 30 секунд 2-3 рази, перемішуємо і перевіряємо на готовність. Остуджуємо.
- Ніжну шинку нарізаємо на невеликі кубики.
- Для краси салатик будемо збирати шарами не в прозорому салатнику, а на плоскій тарілці. Першим шаром викладаємо підготовлену шинку.
- Рясно поливаємо шар з шинки майонезом.
- Готові яйця нарізаємо ножем не надто грубо і викладаємо купкою на перший шар. Трохи посипаємо сіллю і поливаємо соусом.
- Обсмажені остиглі печериці акуратно додаємо на яєчний шар і трохи притискаємо ложкою.
- Кріп дрібно нарізаємо. Грибний шар поливаємо соусом і з усіх боків посипаємо підготовленою кропом. Він додасть не тільки чудовий смак салатик, але і красивий вид. Готовий смачний салат наполягаємо в холодильнику мінімум 30 хвилин.
- Охолоджений ароматний салатик виймаємо, розміщуємо зверху домашні сухарики і відразу подаємо на стіл. Таку страву відмінно підійде і для святкового столу.
Печериці можна замінити на будь-які лісові гриби або гливи. Щоб додати салату соковитості, доповнюємо його шаром з маринованих або свіжих огірків. Розміщуємо огірки між яйцями і грибами. Щоб у страви з’явився вершковий смак, додаємо останнім шаром грубо натертий твердий сир. Для різноманітності страву можна приготувати з копченою свининою, індичкою або куркою. Відварене м’ясо теж відмінно підійде. У страви вийде інший смак, якщо сухарики замінити на картопляну соломку, яку обсмажуємо в соняшникової олії.