Салат з руколою і помідорами чері

Салат з руколою і помідорами чері - рецепт приготування Салати

Легкі овочеві салати гарні цілий рік. Вони відмінно підходять в якості легкого перекусу або як доповнення до основних гарячих страв. Існує велика кількість рецептів салатів з овочів. Одним з найбільш ароматних і красивих виходить салат з руколою і помідорами чері. Рукола — приємна на смак трава, яка відмінно поєднується з багатьма овочами і тому її часто використовують для приготування салатів. Помідори черрі — не тільки смачні і ароматні овочі, але ще і красиві. Якщо руколу з’єднати з невеликими помідорами, редискою, червоним цибулею, доповнити оливковою олією і лимонним соком, то вийде дуже смачне, ароматне і красиве страва. Доповнюючи руколу різними овочами, можна отримати нові за смаком салати.

Складові

  • Рукола — 300 гр.
  • Помідори черрі — 6 шт.
  • Редис — 5 шт.
  • Червоний ріпчаста цибуля (невеликий) — 1 шт.
  • Сік лимона — 2 ч. Л.
  • Оливкова олія — 2 ст. л.
  • Сіль за смаком

Покроковий рецепт

  1. Руколу перебираємо, викладаємо в друшляк. Акуратно помішуючи, промиваємо водою. Траву відправляємо на рушники з паперу, накриваємо ще рушниками і злегка притискаємо долонями, щоб максимально видалити вологу. Трава дуже легка, тому її потрібно невелику кількість по вазі.
  2. Помідори черрі відриваємо від гілочок, промиваємо, просушуємо і кожну розрізаємо на 2 половинки. Салат можна приготувати і з великих стиглих помідорів, тоді нарізаємо їх на середні кубики. Але страва з черрі буде виглядати гарніше.
  3. Редис середнього розміру промиваємо, трохи відрізаємо з 2 сторін і розрізаємо на 4 частини. Він додасть салатик хрест і легку гостроту.
  4. Невеликий червоний лук розрізаємо на 2 частини і нарізаємо півкільцями. Червоний цибулю має більш ніжний смак на відміну від звичайного, тому відмінно підходить для свіжих страв.
  5. На велику тарілку викладаємо підготовлену зелену траву і додаємо половинки помідорів чері.
  6. Рівномірно розподіляємо яскраві четвертинки редису і півкільця цибулі.
  7. Овочі з травою посипаємо невеликою кількістю солі і злегка все перемішуємо. Основну частину руколи залишаємо під овочами.
  8. У мисці змішуємо сік лимона і оливкове олією. За допомогою великої ложки рівномірно розподіляємо суміш на овочах і салатик готовий. Чи не наполягаємо його, а відразу подаємо на стіл до основних м’ясних, рибних або овочевих страв. Він відмінно підійде на сніданок до яєчні або омлету і зі свіжим хлібом в якості перекусу.

Щоб урізноманітнити смак страви, оливкова олія можна замінити на соняшникова нерафінована, кукурудзяна, гірчичне або лляне олією. Траву можна комбінувати з болгарським перцем, зеленою редькою, свіжими огірками. У страву можна додавати м’які сири (бринза, фета) і дрібно натертий твердий сир.

Салатик вийде з іншим смаком, якщо його доповнити обсмаженими грибами, м’ясом, креветками або слабосолоної червоною рибою. Рукола добре поєднується не тільки з овочами, але і з фруктами.

Відмінно підійдуть хурма, апельсини, мандарини і манго. Страви з фруктами можна ще доповнювати сушеної журавлиною і горіхами. Червоний ріпчаста цибуля можна замінити на цибулю-порей. Щоб додати салатик гостроту, доповнюємо його кільцями гострого перцю чилі за смаком.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий