Салат з редискою і горіхами

Салат з редискою і горіхами - рецепт приготування Салати

Горіхи використовують для приготування других страв, салатів і закусок. Вони відмінно підходять в якості доповнення для начинок в м’ясні рулети або для приготування соусів. Волоські горіхи мають приємний аромат, смак і відмінно підходять не тільки для приготування м’ясних салатів, але і овочевих. З ними страви набувають родзинку. Дуже цікавим, соковитим, смачним і легким у приготуванні виходить салатик з гострою редиски, соковитого томата і зеленого листя салату. Для особливого смаку заправляємо овочі сумішшю з соняшникової олії і лимонного соку. Такий салатик добре підійде до будь-якого гарячого блюда.

Складові

  • Редиска — 6 шт.
  • Помідор (великий) — ½ штуки
  • Зелене листя салату (великі) — 3 шт.
  • Волоські горіхи — 40-50 грам
  • Соняшникова олія — 2 столові ложки
  • Лимонний сік — 1 столова ложка
  • Сіль за смаком

Покроковий рецепт

  1. Великі листя салату промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і ненадовго залишаємо, щоб вони підсохли.
  2. Редиску ретельно промиваємо і відрізаємо з двох сторін. Видаляємо ножем пошкодження і просушують.
  3. Кожен гарний коренеплід великого розміру розрізаємо на 8 часточок, редис поменше подрібнюємо на 6 часточок. У такому вигляді вона красиво буде виглядати в страві.
  4. Половину великого томата нарізаємо на довгі не надто широкі шматочки. Намагаємося нарізати м’якоті без насіння.
  5. Якщо для приготування використовуємо підсушені волоські горіхи, то їх подрібнюємо ножем або викладаємо в харчовій пакет і постукуємо качалкою. Якщо використовуємо сирі горіхи, то підсмажуємо їх на сковороді без олії, а потім тільки подрібнюємо.
  6. Підсушені листки розриваємо уздовж на 2 частини. Верхні кучеряві частини відриваємо руками і красиво розміщуємо по краях великий плоскої тарілки. Решта частини просто нариваємо на невеликі шматочки і розміщуємо посередині тарілки. Так, готову страву буде виглядати дуже яскраво і красиво.
  7. Підготовлені скибочки редиски рівномірно розподіляємо на зелених листя. Викладаємо редиску поруч один з одним.
  8. У мисці змішуємо соняшникова олія і лимонний свіжовичавлений сік. Соковиті шматочки томата розміщуємо на редисці та солимо. Підготовлену заправку захоплюємо чайною ложкою і поливаємо подрібнені овочі.
  9. Дрібно нарізані ароматні горіхи висипаємо рівномірно на редис, помідор і ароматний овочевий салатик готовий. Подаємо відразу на стіл до м’ясних, овочевих або рибних і інших страв.

Соняшникова олія можна використовувати нерафіновану або замінити на оливкова, гірчичне або кукурудзяна. Для різноманітності салатик можна приготувати з м’ясом або маринованими грибами. Відварене або обсмажене м’ясо нарізаємо на невеликі шматочки і розміщуємо на овочі. Грибочки нарізаємо або купуємо подрібненими. Щоб додати ситність і урізноманітнити його, заправку з олії і соку лимона міняємо на майонез або сирний соус. Наносимо соус на овочі, посипаємо подрібненими горіхами і подаємо. Щоб додати салатик більше хрускоту, звичайний листовий салат міняємо на хрусткий салат Айсберг.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий