Салат з печінкою, сиром і грибами

Салат з печінкою сиром і грибами - рецепт приготування Салати

Ситні салати готують не тільки з м’ясом або рибою, але і з субпродуктами. Для приготування відмінно підходить печінка, яка може бути курячою, яловичою, Індичою або свинячою. Дуже смачними салатики виходять з яловичою печінкою. Для ситності їх доповнюють обсмаженими грибами, горіхами, твердим сиром, вареними яйцями, а для соковитості свіжими або консервованими овочами. Готуємо запашний і дуже смачний салат з печінкою, твердим сиром, обсмаженими печерицями, помідором і майонезом. Всі інгредієнти добре поєднуються між собою і створюють чудовий смак. Для додання святкового вигляду збираємо салатик в прозорих креманках шарами.

Складові

  • Яловича печінка — 250 гр.
  • Печериці (свіжі) — 200 гр.
  • Помідор (великий) — 1 шт.
  • Твердий сир (Тильзитер) — 150 гр.
  • Соняшникова олія — 3 ст. л.
  • Майонез, мелений перець, сіль за смаком
  • Петрушка для прикраси

Покроковий рецепт

  1. У каструлі нагріваємо воду. Шматок яловичої печінку промиваємо, відправляємо в каструлю, солимо, за бажанням додаємо ріпчасту цибулю і лавровий лист. Варимо печінку близько 40 хвилин, потім виймаємо на тарілку і охолоджуємо.
  2. Поки вариться субпродукт, грибочки промиваємо та нарізаємо на середні кубики. Відправляємо підготовлені шампіньйони в сковороду з олією, накриваємо кришкою і смажимо на середньому вогні 10-12 хвилин. Періодично помішувати.
  3. Помідор промиваємо та нарізаємо на невеликі шматочки. Намагаємося зрізати м’якоті без насіння.
  4. Як тільки в сковороді з грибами випарується рідина, солимо, перчимо і знімаємо з плити. Для видалення зайвої олії лопаткою посуваємо обсмажені грибочки до однієї сторони сковороди, схиляємо і віджимаємо. Остуджуємо.
  5. Салат можна зібрати в одному великому салатнику або невеликих стаканчиках (5 шт.), Які промиваємо з миючим засобом і насухо витираємо кухонним рушником. Вони повинні бути ідеально чистими. Охолоджену печінку розрізаємо на брусочки і подрібнюємо на кубики. Викладаємо рівну кількість на дно стаканчиків.
  6. Перший шар рясно поливаємо майонезом.
  7. Ароматні обсмажені грибочки по 1/5 частини додаємо на печінку. Знову поливаємо соусом.
  8. Підготовлені шматочки томата викладаємо на печериці. Наносимо соус. Розміщуємо продукти так, щоб вони не торкалися стінок стаканчиків. Страва буде виглядати акуратно і красиво.
  9. Сир Тильзитер подрібнюємо на дрібній тертці і за допомогою чайної ложки закриваємо шар з помідора. Можна брати будь-який сорт твердого сиру за смаком.
  10. На готовий салат з печінкою додаємо для прикраси листики петрушки і подаємо на стіл. Для прикраси можна використовувати гілочки кропу або дрібно нарізану зелену цибулю.

Салатик вийде з іншим смаком, якщо свіжий томат замінити на мариновані або свіжі огірки. Печериці можна замінити на гливи або лісові гриби. Якщо використовуємо сушені білі гриби, то їх попередньо промиваємо, заливаємо гарячою водою і наполягаємо близько 1 години. Набряклі грибочки віджимаємо, подрібнюємо і обсмажуємо в олії. За таким принципом салат можна приготувати з свинячий або курячою печінкою. Страва з курячим субпродуктом за смаком виходить ніжнішим. Страва вийде не менш смачним, якщо твердий сир замінити на ропні сир Сулугуні. Продукти, крім сиру, можна просто нарізати, перемішати з майонезом і подати в глибокій тарілці. Страву можна доповнити ріпчастою цибулею. Подрібнюємо його, обсмажуємо до м’якості в олії, а потім додаємо в нього нарізані печериці і далі, як за рецептом.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий