Салат з капустою кольрабі редискою і кінзою

Салат з капустою кольрабі редискою і кінзою - рецепт приготування Салати

Кольрабі — смачна і корисна капуста, яку широко використовують в кулінарії. За смаком вона нагадує качан білокачанної капусти, тільки не гостра і солодша. Її гасять з м’ясом і грибами, просто смажать на сковороді з додаванням спецій, фарширують різноманітними начинками і запікають у духовці. У сирому вигляді для організму вона має велику цінність, тому з нею існує багато рецептів салатів. Її подрібнюють і змішують з відвареним або обсмаженою м’ясом, яблуками, морквою, яйцями, огірками, помідорами. Такі салатики доповнюють різної зеленню, зеленим горошком, кукурудзою, горіхами, а в якості заправки використовують майонез, сметану або соняшникову олію. Дуже корисним, соковитим і неймовірно смачним виходить салат з кольрабі і редискою. Щоб додати страві освіжаючи смак, доповнюємо його свіжою кінзою. Для користі використовуємо оливкову олію. Салат виходить не тільки смачним, але і низькокалорійним.

Складові

  • Капуста кольрабі — 100 гр.
  • Редис — 10 шт.
  • Кінза (свіжа) — 5-6 гілочок
  • Оливкова олія — 2 ст. л.
  • Сіль за смаком

Покроковий рецепт

  1. Гарну капусту кольрабі (200 гр.) Промиваємо і висушуємо рушником.
  2. Для приготування салату використовуємо половинку капусти. Розрізаємо овоч на 2 частини і очищаємо за допомогою гострого ножа. Від неї буде виходити запах качана.
  3. Щоб страва вийшло більш яскравим і хрустким, додаємо червоний редис. Промиваємо його добре під проточною водою і відрізаємо невеликі частини з двох сторін. Якщо на редисці є пошкодження, то теж їх зрізаємо.
  4. Підготовлену кольрабі грубо натираємо. Якщо використовувати звичайну тертку, то овочі буде виділяти багато рідини. Тому ароматну капусту нарізаємо тонкою соломкою або найпростіше подрібнюємо на тертці для моркви по-корейськи. Відправляємо її в миску.
  5. Редис на тертці для корейської моркви важко натерти, тому розрізаємо його на тонкі скибочки і потім подрібнюємо соломкою. Викладаємо нарізаний овочі в миску.
  6. Ароматну кінзу дуже дрібно нарізаємо і відправляємо на підготовлені овочі. Вона зробить салат не тільки ароматним, а й додасть освіжаю-чий смак. Її можна, звичайно, замінити на базилік, петрушку або кріп, але з кінзою страва виходить приголомшливо смачним.
  7. Посипаємо все інгредієнти в мисці сіллю і поливаємо оливковою олією, яке теж додає хороший смак. Воно ще й дуже корисно.
  8. Смачний ароматний салат з кольрабі, редису і кінзи перемішуємо, красиво викладаємо на тарілку, прикрашаємо гілочкою зелені і відразу подаємо на стіл. Ні в якому разі не наполягаємо, інакше соковиті овочі виділять багато рідини і стануть м’якими. Хрусткий салатик відмінно підійде в якості легкого і корисного перекусу або як доповнення до будь-яких основних страв.

Оливкова олія можна замінити на не менш корисні лляне, гірчичне, кунжутне або кукурудзяні олії. Щоб зробити страву більш ситними і жирним, замість олії додаємо майонез або жирну сметану. Салатик стане менш калорійним, якщо оливкова олія замінити на натуральний йогурт або сметану жирністю 15%. До кольрабі та редису можна ще додати зелену або чорну редьку, цибулю-порей, яблуко, стебло селери, морква і горіхи за смаком.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий