Салат з грибами помідорами і сиром

Салат з грибами помідорами і сиром - рецепт приготування Салати

Овочеві салати з грибами завжди виходять ситними і дуже смачними. Для приготування використовують гливи, печериці або лісові гриби. Вони можуть бути маринованими, солоними, обсмаженими в олії, а в деяких страви додають свіжі шампіньйони. Особливо ароматними салатики виходять з обсмаженими грибами. Готуємо приголомшливо соковитий і ароматний салат з печерицями, помідором, цибулею, майонезом і твердим сиром. Обсмажені гриби і майонез роблять страву ситним, стиглий помідор дуже соковитим і ніжним, а сир додає чудовий вершковий смак. Такий салатик відмінно підійде і для святкового столу.

Складові

  • Свіжі печериці (середні) — 5 шт.
  • Стиглий помідор (великий) — 1 шт.
  • Твердий сир (Емменталь) — 50 -60 гр.
  • Ріпчасту цибулю (більше середнього) — 0,5 шт.
  • Майонез — 3 ст. л.
  • Соняшникова олія — 4 ст. л.
  • Петрушка — 3 гілочки
  • Сіль і перець за смаком

Покроковий рецепт

  1. Щоб печериці не набрали зайвої вологи і швидко приготувалися, очищаємо їх ножем. У підстави капелюшки захоплюємо кінчиком ножа верхню плівку і тягнемо її до середини капелюшки. Коли капелюшок буде очищена, прибираємо мембрану між капелюшком і ніжкою. Ніжку зіскрібає і трохи відрізаємо. Так, грибочки виходить абсолютно чистими і без води.
  2. Ніжки у печериць викручуємо пальцями і нарізуємо навскоси. Капелюшки розрізаємо навпіл і нарізаємо не надто тонкими скибочками. Помідор будемо нарізати на середні кубики, тому гриби не нарізаємо дуже дрібно.
  3. Лук подрібнюємо дрібно і відправляємо в гарячу олію. Смажимо на високій температурі, постійно помішуючи, поки не стане рум’яним і м’яким.
  4. Підготовлені скибочки печериць відправляємо в сковороду з цибулею і смажимо на середній температурі 6-8 хвилин, помішуючи, поки не зменшаться в обсязі. Солимо і перчимо. Занадто сильно не смажимо, грибочки повинні залишитися соковитими.
  5. Готові гриби з цибулею в сковороді переміщуємо шумівкою на одну сторону і ставимо так, щоб олія стікало на іншу сторону. Так, надлишки масла підуть з заготівки. Потім все перекладаємо на тарілку і охолоджуємо.
  6. Стиглий і дуже соковитий помідор нарізаємо на середні кубики і викладаємо на тарілку.
  7. Охоловши обсмажені печериці з цибулею додаємо на кубики помідори.
  8. Твердий сир Емменталь або інший сорт дрібно натираємо і розміщуємо на продуктах.
  9. Доповнюємо страва майонезом, невеликою кількістю солі і перемішуємо. З помідора відразу почне виділятися сік, який перемішається з дрібно натертим сиром, майонезом і вийде приголомшливо смачний соус.
  10. Смачний соковитий салат з грибами, сиром і помідором перекладаємо на порційні тарілочки, посипаємо дрібно нарізаною петрушкою і відразу подаємо на стіл. Подрібнену петрушку можна додати відразу в загальну тарілку і подати страву в красивому салатнику.

Страва вийде ще ситніше, якщо його доповнити смаженим або вареним м’ясом. Ніжніший смак виходить з курячою грудкою. М’ясо подрібнюємо, як і помідор, на середні кубики. Щоб страва стало ароматні, додаємо подрібнені зубчики часнику (2 шт.) Або доповнюємо гриби при смаженні сушеними прованських або Італійськими травами. Печериці можна замінити на гливи або лісові гриби. Для приготування краще використовувати свіжі гриби. Їх лісових відмінно підійдуть лисички, рижики або білявки. Петрушку можна замінити на кінзу або кріп.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий