Салат з баклажанів з помідорами і адигейським сиром

Салат з баклажанів з помідорами і адигейським сиром - рецепт приготування Салати

У цього салату дуже незвичайний смак і склад: смажені баклажани, адигейський сир, помідори, часник, зелень і волоські горіхи. Дотримуватися строго рецептури не потрібно, при бажанні ви завжди можете адигейський сир замінити бринзою або фетою, додати більше помідорів або використовувати кінзу замість петрушки. Головне, щоб вам було смачно!

Складові:

  • Баклажани (невеликі) — 2 шт.
  • Помідори — 1-2 шт.
  • Адигейський сир — 100 г.
  • Часник — 1 зубчик.
  • Волоський горіх — за смаком.
  • Соняшникова олія — 2 ст. л.
  • Сіль і перець — за смаком.
  • Соєвий соус — 1 ст. л.
  • Петрушка або кінза — 2-3 гілочки.

Приготування:

Баклажани промийте, видаліть плодоніжки, наріжте брусочками. Посоліть і залиште на 10-15 хвилин, після чого промийте і відіжміть руками від зайвої вологи.

У сковороді розігрійте трохи олії і обсмажте синенькі, до повної готовності, періодично помішуючи. Слідкуйте, щоб нічого не підгоріло, інакше салат буде гірчити. Під кінець смаження влийте соєвий соус і дочекайтеся, поки він вбереться в овочі. Смажені баклажани остудіть.

Помідори і м’який сир наріжте брусочками.

Часник очистить, роздушіть плоскою стороною ножа і дрібно порубати. Горіхи розлущте, підсушіть на сухій сковороді, а потім подрібніть будь-яким зручним для вас способом (в блендері, качалкою, ножем), крихта може бути як великою, так і зовсім «в пил» — на ваш розсуд. Зелень порубати ножем.

У мисці з’єднайте всі інгредієнти, крім горіхів. Додайте чорний перець і перемішайте. Спробуйте — можливо, вам захочеться додати ще солі або перцю, а якщо помідори дали мало кислоти, то збризніть лимонним соком (масло додавати не потрібно, так як баклажани на ньому смажилися, цього цілком достатньо).

Розкладіть салат з баклажанів по тарілках і посипте волоськими горіхами.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий