Салат Принц з яловичою печінкою

Салат Принц з яловичої печінкою - рецепт приготування Салати

Існує безліч варіантів приготування салату «Принц». Його готують з копченого, відвареного або обсмаженого м’яса, субпродуктів, рибних консервів з додаванням варених, консервованих або свіжих овочів, маринованих або смажених грибів, курячих яєць і твердого сиру. Основними ознаками цього салату є волоські горіхи, якими закривають страву, і спосіб приготування, всі інгредієнти обов’язково викладають шарами. Готуємо приголомшливо смачний салат «Принц» з варених яловичої печінки, курячих яєць, маринованих огірків і майонезу. Для краси і додання святкового вигляду збираємо шари з інгредієнтів в прозорих красивих креманках.

Складові

  • Яловича печінка (заморожена) — 300 гр.
  • Волоські горіхи — 100 гр.
  • Курячі яйця (великі) — 2 шт.
  • Мариновані огірочки (середні) — 3 шт.
  • Майонез — 6 — 7 ст. л.
  • Листочки петрушки для прикраси
  • Сіль за смаком

Покроковий рецепт

  1. Шматок замороженої печінки виймаємо з морозильної камери за 1 годину до початку приготування або швидко размораживаем в мікрохвильовій печі. Відправляємо розморожений шматок в киплячу воду, солимо, за бажанням додаємо мелений чорний перець, лавровий лист і варимо на повільному вогні 45-50 хвилин. Готову ароматну печінку перекладаємо на тарілку і повністю охолоджуємо.
  2. Яйця варимо у воді 8-10 хвилин. Потім для швидкого охолодження і легкого очищення відразу заливаємо крижаною водою, витримуємо близько 15 хвилин. Потім очищаємо від шкаралупи.
  3. Волоські горіхи не обов’язково дрібно подрібнювати, просто їх нарізаємо ножем на невеликі шматочки. Сирі горішки спочатку підсушують в духовці або на сковороді з антипригарним покриттям.
  4. Готову охолоджену печінку нарізаємо не надто довгою соломкою. Красиві креманки на ніжках (5 шт.) Миємо й витираємо кухонним бавовняним рушником до ідеально чистого стану. На дно стаканчиків викладаємо однакову кількість соломки з печінки.
  5. Для зручності нанесення майонезу у пачки з одного боку зрізаємо куточок. Збираємо в цю частину соус і поливаємо їм шари.
  6. Мариновані огірки, як яловичу печінку, нарізаємо тонкою соломкою і відправляємо по 1/5 частини в креманки. Чи не даємо продуктам стосуватися прозорих стінок, інакше зовнішній вигляд у страви буде зіпсований. Огірочки трохи поливаємо соусом.
  7. Готові очищені яйця нарізаємо ножем і красиво викладаємо на огірки. Яєчний шар трохи поливаємо майонезом.
  8. На шар з яєць додаємо подрібнені горіхи гіркою і для краси трохи посипаємо з боків. На останній шар соус не завдаємо.
  9. Красиві листочки петрушки розміщуємо на волоських горіхах і дуже смачний ароматний салатик «Принц» готовий. Печінка, горіхи і яйця роблять страву дуже ситним.

За таким принципом смачний салатик можна приготувати з копченою куркою, вареним свинячим або яловичим серцем і морепродуктами. У страви з’явиться чудовий вершковий смак, якщо на шар з яєць додати дрібно натертий твердий сир. Мариновані огірочки можна замінити на солоні або свіжі. У салату з’явиться гострий чудовий смак, якщо соус змішати з дрібно нарізаним часником (2 зубчики). У страви з’явиться більш ніжний смак, якщо яловичий субпродукт замінити на індюшачий або курячий. Для смаку за бажанням можна додати шар з обсмаженого в олії ріпчастої цибулі. Викладаємо його другим шаром.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий