Існує безліч варіантів приготування салату «Принц». Його готують з копченого, відвареного або обсмаженого м’яса, субпродуктів, рибних консервів з додаванням варених, консервованих або свіжих овочів, маринованих або смажених грибів, курячих яєць і твердого сиру. Основними ознаками цього салату є волоські горіхи, якими закривають страву, і спосіб приготування, всі інгредієнти обов’язково викладають шарами. Готуємо приголомшливо смачний салат «Принц» з варених яловичої печінки, курячих яєць, маринованих огірків і майонезу. Для краси і додання святкового вигляду збираємо шари з інгредієнтів в прозорих красивих креманках.
Складові
- Яловича печінка (заморожена) — 300 гр.
- Волоські горіхи — 100 гр.
- Курячі яйця (великі) — 2 шт.
- Мариновані огірочки (середні) — 3 шт.
- Майонез — 6 — 7 ст. л.
- Листочки петрушки для прикраси
- Сіль за смаком
Покроковий рецепт
- Шматок замороженої печінки виймаємо з морозильної камери за 1 годину до початку приготування або швидко размораживаем в мікрохвильовій печі. Відправляємо розморожений шматок в киплячу воду, солимо, за бажанням додаємо мелений чорний перець, лавровий лист і варимо на повільному вогні 45-50 хвилин. Готову ароматну печінку перекладаємо на тарілку і повністю охолоджуємо.
- Яйця варимо у воді 8-10 хвилин. Потім для швидкого охолодження і легкого очищення відразу заливаємо крижаною водою, витримуємо близько 15 хвилин. Потім очищаємо від шкаралупи.
- Волоські горіхи не обов’язково дрібно подрібнювати, просто їх нарізаємо ножем на невеликі шматочки. Сирі горішки спочатку підсушують в духовці або на сковороді з антипригарним покриттям.
- Готову охолоджену печінку нарізаємо не надто довгою соломкою. Красиві креманки на ніжках (5 шт.) Миємо й витираємо кухонним бавовняним рушником до ідеально чистого стану. На дно стаканчиків викладаємо однакову кількість соломки з печінки.
- Для зручності нанесення майонезу у пачки з одного боку зрізаємо куточок. Збираємо в цю частину соус і поливаємо їм шари.
- Мариновані огірки, як яловичу печінку, нарізаємо тонкою соломкою і відправляємо по 1/5 частини в креманки. Чи не даємо продуктам стосуватися прозорих стінок, інакше зовнішній вигляд у страви буде зіпсований. Огірочки трохи поливаємо соусом.
- Готові очищені яйця нарізаємо ножем і красиво викладаємо на огірки. Яєчний шар трохи поливаємо майонезом.
- На шар з яєць додаємо подрібнені горіхи гіркою і для краси трохи посипаємо з боків. На останній шар соус не завдаємо.
- Красиві листочки петрушки розміщуємо на волоських горіхах і дуже смачний ароматний салатик «Принц» готовий. Печінка, горіхи і яйця роблять страву дуже ситним.
За таким принципом смачний салатик можна приготувати з копченою куркою, вареним свинячим або яловичим серцем і морепродуктами. У страви з’явиться чудовий вершковий смак, якщо на шар з яєць додати дрібно натертий твердий сир. Мариновані огірочки можна замінити на солоні або свіжі. У салату з’явиться гострий чудовий смак, якщо соус змішати з дрібно нарізаним часником (2 зубчики). У страви з’явиться більш ніжний смак, якщо яловичий субпродукт замінити на індюшачий або курячий. Для смаку за бажанням можна додати шар з обсмаженого в олії ріпчастої цибулі. Викладаємо його другим шаром.