Я довго підбирала ідеальні пропорції для приготування солодкого рідкого тіста і нарешті у мене все вийшло. Тісто чудово пропікається не залежно від того, де знаходиться начинки: на дні, між тістом або зверху нього. Пиріг з такого тіста виходить пористим, повітряним і фантастично смачним. Цього разу вирішила приготувати пиріг з замороженими ягодами.
Які інгредієнти будуть потрібні:
- Молоко — 100 мл або 9 ст. ложок;
- Яйця — дві штуки;
- Борошно — 200 г;
- Крохмаль — 1 ст. ложка;
- Цукор — 140 г + 1 ст. ложка;
- Пекарський порошок — 10 г або 1 ст. ложка;
- Олія соняшникова — 9 ст. ложок;
- Сіль — 1 дрібка;
- Заморожені ягоди чорної смородини — 300 г.
Переходимо до процесу приготування
Першим в глибокий посуд насипте 140 грамів цукру. Другими розбийте яйця і все це гарненько збийте за допомогою віночка або міксера (з ним швидше).
Третім влийте олію (можна замінити розтопленим вершковим).
Потім влийте молоко, додайте дрібку солі і ще раз збийте.
Тепер черга пекарського порошку, борошна і продовжуйте збивати. Тісто вийде досить густим.
Якщо хочете, то можете ще для аромату і смаку додати ванілін.
Візьміть форму (у мене 24 см) і висипте заморожену смородину. Посипте ягоди однієї ст. л. цукру, крохмалем і перемішайте. Смородину можете замінити будь-якими іншими ягодами, які любите.
Візьміть столову ложку і за допомогою неї залийте смородину тістом.
Заздалегідь включіть духовку на 200 °, щоб вона нагрілася. Помістіть пиріг приблизно на півгодини. Однак дивіться по своїй духовці.
Коли ви побачите, що пиріг піднявся і став рум’яним, то витягніть його з духовки і перевірте на готовність за допомогою зубочистки.
Готовій випічці дайте 10 хвилин постояти на столі.
Після цього візьміть лопатку і проведіть відокремте нею краї пирога від стінок форми.
Накрийте тарілкою і переверніть форму з пирогом. Постукайте по дну, щоб пиріг відстав.
Якщо на дні залишилися ягідки, то зберіть їх лопаткою і розмістіть на випічки. Дайте охолонути.
Можете присипати пиріг цукровою пудрою, а після подавайте. Він ідеально підходить до гарячих напоїв.