Рецепт дивовижного пирога з ягодами на найкращому рідкому тісті. Відмінно пропікається!

Смачні пироги

Я довго підбирала ідеальні пропорції для приготування солодкого рідкого тіста і нарешті у мене все вийшло. Тісто чудово пропікається не залежно від того, де знаходиться начинки: на дні, між тістом або зверху нього. Пиріг з такого тіста виходить пористим, повітряним і фантастично смачним. Цього разу вирішила приготувати пиріг з замороженими ягодами.

Які інгредієнти будуть потрібні:

  • Молоко — 100 мл або 9 ст. ложок;
  • Яйця — дві штуки;
  • Борошно — 200 г;
  • Крохмаль — 1 ст. ложка;
  • Цукор — 140 г + 1 ст. ложка;
  • Пекарський порошок — 10 г або 1 ст. ложка;
  • Олія соняшникова — 9 ст. ложок;
  • Сіль — 1 дрібка;
  • Заморожені ягоди чорної смородини — 300 г.

Переходимо до процесу приготування

Першим в глибокий посуд насипте 140 грамів цукру. Другими розбийте яйця і все це гарненько збийте за допомогою віночка або міксера (з ним швидше).

Третім влийте олію (можна замінити розтопленим вершковим).

Потім влийте молоко, додайте дрібку солі і ще раз збийте.

Тепер черга пекарського порошку, борошна і продовжуйте збивати. Тісто вийде досить густим.

Якщо хочете, то можете ще для аромату і смаку додати ванілін.

Візьміть форму (у мене 24 см) і висипте заморожену смородину. Посипте ягоди однієї ст. л. цукру, крохмалем і перемішайте. Смородину можете замінити будь-якими іншими ягодами, які любите.

Рецепт дивовижного пирога з ягодами на найкращому рідкому тісті. Відмінно пропікається!

Візьміть столову ложку і за допомогою неї залийте смородину тістом.

Рецепт дивовижного пирога з ягодами на найкращому рідкому тісті. Відмінно пропікається!

Заздалегідь включіть духовку на 200 °, щоб вона нагрілася. Помістіть пиріг приблизно на півгодини. Однак дивіться по своїй духовці.

Коли ви побачите, що пиріг піднявся і став рум’яним, то витягніть його з духовки і перевірте на готовність за допомогою зубочистки.

Рецепт дивовижного пирога з ягодами на найкращому рідкому тісті. Відмінно пропікається!

Готовій випічці дайте 10 хвилин постояти на столі.

Після цього візьміть лопатку і проведіть відокремте нею краї пирога від стінок форми.

Накрийте тарілкою і переверніть форму з пирогом. Постукайте по дну, щоб пиріг відстав.

Якщо на дні залишилися ягідки, то зберіть їх лопаткою і розмістіть на випічки. Дайте охолонути.

Рецепт дивовижного пирога з ягодами на найкращому рідкому тісті. Відмінно пропікається!

Можете присипати пиріг цукровою пудрою, а після подавайте. Він ідеально підходить до гарячих напоїв.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий