Моя подруга Деніз турчанка. Навряд чи хтось буде заперечувати, що у цього народу неймовірно смачна і, що важливо, корисна кухня. Особливе місце в в ньому займає берек — це пироги чи пиріжки з готового тіста «юфка». У Росії, до речі, воно відомо, як тісто фолі. Але навіть якщо його немає, то цілком можна обійтися тонкими коржами або лавашем.
Інгредієнти і спосіб приготування
Отже, якщо ви хочете долучитися до заморської кухні і при цьому не проводити багато часу на кухні, то пропоную приготувати борек, рецептом якого зі мною поділилася Деніз:
- 6 штук тонкого лаваша;
- 300 грам бринзи;
- 15 гілочок петрушки;
- 1 ст. л. соняшникова олія ;
- 3 яйця; 1 літр молока;
- по 1 ч. л. кмину і кунжуту.
А ось і покрокова інструкція по приготуванню.
1. Для початку розімніть бринзу. До речі, її сміливо можна замінити на зернистий сир. Потім наріжте дрібно петрушку. Змішайте ці два інгредієнти.
2. В окремому посуді необхідно збити яйця і додати до них половину рослинного масла. Сюди ж додати молоко і змішати. Змастити деко олією. Наявна кількість лавашей поділіть на
3. Якщо у вас 9 або 10, то перші три викласти внахлест таким чином, щоб трохи прикривалися бортики.
4. Начинку таким же чином поділіть на 3 частини. Викладіть першу частину на перший шар, а потім акуратно столовою ложкою вилийте суміш з молока, яєць і масла таким чином, щоб вона потрапила на весь шар. Повторити крок з рештою лавашами.
5. В кінці на останній лаваш також ложкою вилити суміш і посипати кунжутом з кмином.
6. Викласти пиріг в попередньо розігріту до 190-200 градусів духовку. Час випікання може варіюватися від товщини коржів і вашої печі, але не перевищує 30-40 хвилин.
Особливості
Варто відзначити, що діаметр стандартного аркуша тесту «юфка» — 60 см. Тому, якщо наявний у вас лаваш менше, то сміливо збільшуйте його кількість.