Подруга навчила мене готувати татарський пиріг катлама з маком

Смачні пироги

Нещодавно я була в гостях у подруги. Вона приготувала до чаю традиційний татарський пиріг катлама з маком. Десерт вийшов чудовим, хрустким, розсипчастим. Я вмовила подругу поділитися рецептом випічки. Виявляється, ці ласощі готується швидко і просто.

Необхідні компоненти

Для пирога потрібно:

  • Близько 50 г вершкового масла.
  • Половина склянки молока.
  • Щіпка кухонної солі.
  • Половина склянки цукрового піску.
  • Приблизно 350 г борошна.
  • Яйце.
  • Приблизно 150 г вершкового масла (для приготування начинки).
  • Близько 250 г макових зерен.
  • Цукровий пісок — не менше 150 г (для начинки).

Рецепт катлами

Сковорідку розігрівають на плиті. Висипають на її поверхню макові зерна. Злегка обсмажують їх до появи аромату. З’єднують з цукровим піском.

Для тіста масло слід розтопити. Додати сіль, цукровий пісок. Влити в отриману масу молоко. Розтерти інгредієнти до однорідного стану. Додати яйце. Перемішати компоненти. Потім в масу поступово кладуть борошно. Замішують тісто. Воно повинно бути не надто крутим, але і не прилипати до рук. Тісто розкочують в прямокутний пласт товщиною близько 3 мм.

Вершкове масло розтоплюють. Рясно змазують їм тісто. Посипають основу для пирога маковою начинкою.

Одну сторону тесту загинають до центральної частини пирога. Те ж саме роблять з другим краєм пласта. Змащують тісто маслом. Покривають сумішшю маку і цукру.

Складають пласт навпіл. Знову покривають його маслом. Посипають начинкою з маку. Згортають виріб поперек навпіл.

Поміщають на металевий лист, покритий маслом або силіконовим килимком. Готують пиріг в духовці, розігрітій до 200 градусів, тридцять хвилин. Витягають і остуджують. Ділять десерт на шматочки і подають до столу.

Рецепт такого пирога не вимагає наявності великої кількості продуктів. А з приготуванням цієї страви здатна впоратися навіть не дуже досвідчена господиня.

 

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий