Кокосові десерти, напевно, нікого не зможуть залишити байдужим. Особливо якщо це цілий прошарок з кокосової стружки в бісквітному торті. Спробуйте приготувати пишний пиріг «Кокосовий рай». Таким десертом ви зможете порадувати не тільки рідних, але і здивувати своїх гостей.
Необхідні продукти
Для приготування бісквітного пирога з кокосової прошарком вам знадобиться:
Для бісквіта:
- великі яйця — п’ять штук;
- вершкове м’яке масло — 200 грамів;
- борошно — 350 грамів;
- цукрова пудра — 250 грамів;
- розпушувач — одна чайна ложка.
Для кокосової маси:
- кокосова стружка — 200 грамів;
- цукор — 200 грамів;
- вершкове розм’якшене масло — одна столова ложка;
- молоко — дев’ять столових ложок.
Також вам потрібно підготувати миску для замішування тіста, ємність для приготування кокосової маси, силіконову лопаточку, прямокутну форму двадцять чотири на двадцять вісім сантиметрів і лист пергаменту.
Спосіб приготування
Застеліть спочатку пергаментом форму для випічки. Борошно просійте в миску, додайте розпушувач, перемішайте. В окремій мисці м’яке вершкове масло розітріть з цукровою пудрою в повітряну густу масу. Потім починайте потроху додавати в вершкову масу сухі інгредієнти.
Далі по черзі умішайте по одному яйцю.
Ретельно замісіть тісто з гладкою однорідною текстурою.
Розподіліть його по формі.
В окрему миску викладіть вершкове масло, молоко і цукор.
Додайте кокосову стружку і все акуратно перемішайте ложкою.
Отриману суміш викласти поверх тіста. Розрівняйте кокосовий шар силіконовою лопаткою.
Відправите форму в духовку приблизно на сорок п’ять хвилин при 170 градусах. Після п’ятнадцяти-двадцяти хвилин випікання витягніть форму з духовки і накрийте торт листом пергаменту. Це потрібно для того, щоб кокосовий шар не полопався.
Готовий десерт остудіть.
Потім надріжте його порційними шматочками і можете подавати.