Восени часто готую яблучний пиріг зі сметанним кремом. Він завжди виходить дуже ніжним і смачним, тому складно обмежитися одним шматком. Рецепт приготування досить простий. Раджу провести час з користю на кухні разом з дітьми, а потім насолодитися за чашкою чаю отриманим кулінарним витвором.
Необхідні інгредієнти
- 4 яйця;
- 100 грам цукрової пудри;
- 2 упаковки ванільного цукру;
- 6 столових ложок теплої води;
- 200 грам борошна середнього помолу;
- пакетик розпушувача;
- цедра одного лимона;
- 750 грам очищених яблук;
- щіпка меленої кориці;
- 0,5 літра молока;
- 3 упаковки суміші для пудингу;
- 100 грам цукру;
- 500 мілілітрів 30% -й сметани.
Також для прикраси можна використовувати тертий шоколад.
Спосіб приготування
Для початку необхідно застелити форму для випічки пергаментним папером.
Насипати на неї ванільний цукор (один пакетик) і корицю. Далі слід рівномірно розподілити по формі терті яблука або нарізані дрібними шматочками.
Тепер необхідно жовтки змішати з цукром і додати в суміш лимонну цедру. І додаємо в масу білки, що залишилися. Добре збиваємо вінчиком.
Додаємо в масу поперемінно борошно і воду. Тісто необхідно вилити на яблука.
Поставити форму в духову шафу і випікати при температурі 220 градусів до золотистого кольору.
Далі пірогу необхідно дати час охолонути, а потім перевернути форму, щоб яблука виявилися зверху.
Сметанний крем
Для приготування крему в 350 мілілітрів молока слід додати цукор і пакетик ванільного цукру і поставити на повільний вогонь. У час, що залишився молоко додати суміш для пудингу. З’єднати дві отримані маси і варити до загустіння. Остудити і додати сметану. Збити. Поставити в холодильник.
Коли крем охолоне, покрити їм пиріг. Зверху можна посипати тертим шоколадом.