Пиріг з яблуками і сметанним кремом: надзвичайно смачний

Смачні пироги

Восени часто готую яблучний пиріг зі сметанним кремом. Він завжди виходить дуже ніжним і смачним, тому складно обмежитися одним шматком. Рецепт приготування досить простий. Раджу провести час з користю на кухні разом з дітьми, а потім насолодитися за чашкою чаю отриманим кулінарним витвором.

Необхідні інгредієнти

  • 4 яйця;
  • 100 грам цукрової пудри;
  • 2 упаковки ванільного цукру;
  • 6 столових ложок теплої води;
  • 200 грам борошна середнього помолу;
  • пакетик розпушувача;
  • цедра одного лимона;
  • 750 грам очищених яблук;
  • щіпка меленої кориці;
  • 0,5 літра молока;
  • 3 упаковки суміші для пудингу;
  • 100 грам цукру;
  • 500 мілілітрів 30% -й сметани.

Також для прикраси можна використовувати тертий шоколад.

Спосіб приготування

Для початку необхідно застелити форму для випічки пергаментним папером.

Насипати на неї ванільний цукор (один пакетик) і корицю. Далі слід рівномірно розподілити по формі терті яблука або нарізані дрібними шматочками.

Тепер необхідно жовтки змішати з цукром і додати в суміш лимонну цедру. І додаємо в масу білки, що залишилися. Добре збиваємо вінчиком.

Додаємо в масу поперемінно борошно і воду. Тісто необхідно вилити на яблука.

Поставити форму в духову шафу і випікати при температурі 220 градусів до золотистого кольору.

Далі пірогу необхідно дати час охолонути, а потім перевернути форму, щоб яблука виявилися зверху.

Сметанний крем

Для приготування крему в 350 мілілітрів молока слід додати цукор і пакетик ванільного цукру і поставити на повільний вогонь. У час, що залишився молоко додати суміш для пудингу. З’єднати дві отримані маси і варити до загустіння. Остудити і додати сметану. Збити. Поставити в холодильник.

Коли крем охолоне, покрити їм пиріг. Зверху можна посипати тертим шоколадом.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий