Пиріг «Яблучні ріжки»

Пиріг "Яблучні ріжки - рецепт приготування Смачні пироги

Тема яблучних пирогів воістину невичерпна, сьогодні ділюся з усіма ще одним цікавим рецептом яблучного пирога який називається «Яблучні ріжки». Беріть на замітку! Якщо ви ще не пекли такий пиріг, то рекомендую обов’язково його спекти. Це красиво, смачно, багато, прекрасний привід для сімейного чаювання. Приготувати таку випічку дуже просто, якщо слідувати покроковим рекомендаціям даного рецепта.

Складові:

  • Борошно — 435 Грам (335 грам — в тісто, 100 грам — в штрейзель)
  • Молоко — 170 мілілітрів (тепле)
  • Дріжджі свіжі — 15 Грам (або 7 грамів сухих)
  • Вершкове масло — 125 Грам (25 грам — в тісто, 80 грам — для штрейзеля, 20 грам — для гасіння яблучної начинки)
  • Соняшникова олія — 20 Грам
  • Сіль — 1/3 Чайних ложки
  • Цукор — 175 Чайних ложок (45 грам — в тісто, 170 грам — для штрейзеля)
  • Куряче яйце — 1 Штука (3/4 яйця — в тісто, 1/4 яйця — для змазування перед випічкою)
  • Яблука — 3 Штуки
  • Кориця — 0,5 Чайних ложки

Як приготувати «Пиріг» Яблучні ріжки «»

Підготуйте інгредієнти. У теплому молоці розчиніть сіль, цукор, дріжджі. Додайте в молочну суміш розтоплене вершкове масло. Збовтайте яйце, 3/4 яйця влийте в молочну суміш, 1/4 яйця залиште для змащування пирога перед випічкою. Всипте просіяне борошно.

Замісити тісто, по ходу вимішування вбийте в нього соняшникову олію, місити треба довго, 7-10 хвилин. Місіть поки тісто не стане гладким і еластичним, що називається «до чистих рук», тобто тісто перестає липнути до рук. Викладіть тісто в миску, яку можна злегка змастити олією. Накрийте харчової плівкою, поставте в тепле місце на 1,5-2 години. Поки тісто підходить, не втрачайте час, займіться начинкою. Очистіть яблука, наріжте дрібними кубиками, тушкуйте на сковороді з вершковим маслом 5-7 хвилин. Всипте до яблук корицю, розмішайте і повністю остудіть до кімнатної температури.

Для підготовки «штрейзеля» (посипання з борошна, цукру і масла), змішайте 80 грам охолодженого вершкового масла, нарізаного кубиком, 130 грам цукру і 100 грам борошна. Руками перетріть борошняну суміш в дрібну крихту, приберіть в холодильник до моменту використання. В процесі бродіння тісто збільшиться в розмірах приблизно в 2 рази. Розділіть тісто на 8 рівних частин вагою близько 80 грам. Покатайте їх в кулю. Накрийте плівкою і залиште в спокої на 5-7 хвилин.

Розкатайте тісто в тонкий корж розміром з діаметр форми для запікання, на одну половинку насипте штрейзель. Накрийте другою половинкою коржі, зверху насипте штрейзель. Викладіть з двох сторін яблучну начинку у вигляді «трикутників». Поверніть корж до центру, у вигляді двох «ріжків».

Викладіть заготовники з тіста в форму діаметром 25-27 см., Змащену вершковим маслом і злегка присипану борошном. Дайте настойку 40-50 хвилин. Змастить пиріг перед випічкою залишками яйця.

Випікайте пиріг у духовці при температурі 180 градусів протягом 40-50 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою, при проколюванні випічки вона повинна залишатися сухою.

Пиріг «Яблучні ріжки» вийшов ароматним, красивим, смачним. Рекомендую приготувати, це просто!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий