Перевернутий пиріг зі сливами — мій улюблений десерт до чаю. Все перемішую, виливаю в форму і випікаю

Смачні пироги

Перевернутий пиріг зі сливами — мій улюблений десерт до чаю. Ласощі готується швидко. Потрібно всього лише замісити тісто, покласти інгредієнти в форму і спекти. Десерт виходить соковитим і м’яким. Його можна приготувати не тільки зі сливами, а й з грушами, яблуками, абрикосами або іншими фруктами.

Інгредієнти і рецепт

Для випічки знадобиться:

  • Десять-п’ятнадцять слив.
  • Цукровий пісок в кількості 150
  • Не менш 130 г вершкового масла.
  • Два яйця.
  • Стакан пшеничного борошна.
  • Ванільний цукор в кількості 8 г.
  • Не менш 80 мл молока.
  • Близько 12 г пекарського порошку.
  • Третина маленької ложки солі.

До складу карамелі входить:

  • Приблизно 150 г цукрового піску.
  • Близько 20 г вершкового масла.

Для тіста яйця з’єднують з цукровим піском, ванільним цукром і сіллю. Збивають компоненти віночком. Додають розтоплене масло, молоко. Перемішують інгредієнти. Борошно просівають з пекарським порошком. Додають до решти продуктів.

Для карамелі цукровий пісок поміщають в посудину з антипригарним покриттям. Нагрівають до повного розчинення, час від часу помішуючи. Додають масло. Швидко перемішують інгредієнти.

Забирають посудину з вогню. Поміщають гарячу карамель в форму, покриту рафінованим соняшниковою олією. Рівномірно розподіляють масу. Зливи промивають, обсушують. Ріжуть на половинки, видаляють кісточки. Поміщають на поверхню карамелі.

Заливають тестом. Випікають пиріг в духовій шафі, розігрітому до 180 градусів, 40 хвилин. Готовність десерту перевіряють зубочисткою. Пиріг остуджують протягом 10 хвилин. Перевертають на плоску тарілку, розрізають на скибочки і подають до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий