Цей рецепт я взяла з сімейної кулінарної книги моєї свекрухи: виходить не просто дешево і сердито, але святково і смачно!
Склад святкової страви:
- куряча грудка — 250 г;
- печериці — 350 г;
- яйця — 6 шт;
- сир — 150 г;
- картопля — 2 шт;
- морква — 1 шт;
- цибуля — 0,5 шт;
- майонез — 3 ст л;
- кріп і гранат — для прикраси.
Приступимо до приготування салату
Для початку відправляємо варитися картоплю в злегка підсоленій воді до готовності. Яйця варимо до крутого стану.
Куряче м’ясо нарізаємо на кубики і обсмажуємо на соняшникової олії до рум’яності: солимо і перчимо до смаку.
Гриби з цибулею нарізаємо на кубики середнього розміру і відправляємо на сковорідку: обсмажуємо до випаровування рідини, потім додаємо олію і готуємо до золотистого відтінку.
Збираємо салат: на дно тарілки натираємо на тертці відварену картоплю і промазуємо майонезом.
Слідом натираємо моркву і аналогічним чином змащуємо майонезом.
Далі викладаємо куряче м’ясо + майонез.
На філе поміщаємо 3 подрібнених жовтка.
Наступним шаром будуть 2/3 частини печериць.
В піалі з’єднуємо жовтки, що залишилися і гриби, змішуємо з однією ложкою майонезу і начиняємо даною масою половинки яєць.
Викладаємо на салат яйця, змащуємо зверху майонезом і посипаємо тертим сиром.
Навколо страви викладаємо гілочки кропу, а зверху кладемо зерна граната.
Готово! Самий святковий салат буде прикрашати ваш стіл, але недовго — його миттю з’їдають!