Неймовірно ніжний і легкий салат «Сніжки»: готується все просто

Салати

Цей рецепт я взяла з сімейної кулінарної книги моєї свекрухи: виходить не просто дешево і сердито, але святково і смачно!

Склад святкової страви:

  • куряча грудка — 250 г;
  • печериці — 350 г;
  • яйця — 6 шт;
  • сир — 150 г;
  • картопля — 2 шт;
  • морква — 1 шт;
  • цибуля — 0,5 шт;
  • майонез — 3 ст л;
  • кріп і гранат — для прикраси.

Приступимо до приготування салату

Для початку відправляємо варитися картоплю в злегка підсоленій воді до готовності. Яйця варимо до крутого стану.

Куряче м’ясо нарізаємо на кубики і обсмажуємо на соняшникової олії до рум’яності: солимо і перчимо до смаку.

Гриби з цибулею нарізаємо на кубики середнього розміру і відправляємо на сковорідку: обсмажуємо до випаровування рідини, потім додаємо олію і готуємо до золотистого відтінку.

Збираємо салат: на дно тарілки натираємо на тертці відварену картоплю і промазуємо майонезом.

Неймовірно ніжний і легкий салат «Сніжки»: готується все просто

Слідом натираємо моркву і аналогічним чином змащуємо майонезом.

Далі викладаємо куряче м’ясо + майонез.

На філе поміщаємо 3 подрібнених жовтка.

Наступним шаром будуть 2/3 частини печериць.

Неймовірно ніжний і легкий салат «Сніжки»: готується все просто

В піалі з’єднуємо жовтки, що залишилися і гриби, змішуємо з однією ложкою майонезу і начиняємо даною масою половинки яєць.

Викладаємо на салат яйця, змащуємо зверху майонезом і посипаємо тертим сиром.

Навколо страви викладаємо гілочки кропу, а зверху кладемо зерна граната.

Готово! Самий святковий салат буде прикрашати ваш стіл, але недовго — його миттю з’їдають!

Неймовірно ніжний і легкий салат «Сніжки»: готується все просто

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий