Коли часу зовсім обмаль, готую апетитні слойки з ковбасою і сиром: діти їх вже кожен день просять

Гарячі закуски

Зараз одним з найпопулярніших варіантів перекусу можна вважати слойки з різними начинками. І хоча їх продають в будь-якому магазині, все-таки домашні будуть набагато смачніше. Краще слойки випікати з готового листкового тіста, тоді часу на їх приготування вам знадобиться зовсім небагато.

Основні компоненти

Для приготування чотирьох домашніх слоек з сиром і ковбасою вам знадобиться:

  • готове листкове тісто — один лист;
  • твердий сир — 40 грамів;
  • ковбаса — 30 грамів;
  • вершкове масло — одна чайна ложка;
  • 1 жовток.

Спосіб приготування

Робочу поверхню трохи присипте борошном, викладіть на неї тісто, тонко розкачати. Потім пласт тесту розріжте на чотири прямокутники.

Натріть сир на тертці, ковбасу надріжте маленькими шматочками.

Половину одного прямокутника тесту змастіть вершковим маслом, покладіть трохи сиру, а зверху кілька шматочків ковбаси. На іншій половині прямокутника зробіть трохи надрізів і накрийте нею першу половину. Краї скріпіть виделкою. Таким чином зробіть всі чотири слойки.

Жовток трохи збийте. Деко застеліть папером для випічки, викладіть на нього слойки, змастіть їх зверху жовтком.

Випікайте в духовці, розігрітій до температури 180 градусів за Цельсієм, 20-25 хвилин. Перед подачею прикрасьте зеленню.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий