Картопля з м’ясом шарами в духовці — це блюдо для всієї родини, сподобається всім, як дітям, так і дорослим. Для рецепта я використовувала м’якоть свинини, а саме лопатку. Також взяла картопля і трохи овочів: моркву і цибулю. М’ясо після запікання виходить м’яким, а овочі ідеально гармоніюють з ним.
Складові:
- Свинина — 300 Грам (м’якоть)
- Картопля — 400-450 Грам
- Морква — 70 Грам
- Цибуля ріпчаста — 50 Грам
- Майонез — 50 Грам
- Олія — 1 ст. ложка
- Сіль за смаком
- Чорний перець — За смаком
Як приготувати «Картопля з м’ясом шарами в духовці»
Підготуйте речовини. Промийте свинину і наріжте м’якоть середніми шматочками. Змастить форму для запікання олією і викладіть шматочки свинини першим шаром. Додайте сіль і перець за смаком. Почистіть овочі, наріжте цибулю з морквою тонкими півкільцями. На м’ясо викладіть шар з овочів. Останнім шаром викладіть кружечка картоплі, додайте спеції за смаком. Полийте блюдо майонезом і поставте запікати в духовку на 40-45 хвилин при температурі 180 градусів. Трохи перемішайте овочі з м’ясом і подавайте до столу. Смачного!