У моїй родині вишню люблять. А тому, як тільки починається сезон цих ягід, незмінного готую пиріг з французької рецептом. Він виходить з легкою кислинкою і насиченим смаком і ароматом вишні. Те, що потрібно для чаювання в сонячний літній день.
Продукти харчування й приготування
Для пирога я використовую такий набір продуктів:
- 600 г свіжої вишні (взимку підійде морожена, можна навіть використовувати ягоди з компоту в банках);
- 30 г топленого масла (якщо немає топленого, можна використовувати звичайне вершкове);
- 4 яйця;
- 250 мл молока;
- по 100 г борошна і цукру;
- упаковочка ванільного цукру;
- дрібка солі;
- трохи соняшникові олії для змащування форми.
Насамперед мою ягоди і виймаю з них кісточки. Потім вмикаю духовку — вона повинна нагрітися до температури 180 градусів — і приступаю до приготування пирога.
- Змащую форму маслом, кладу в неї все вишні (виділився сік зливаю).
- Збиваю яйця з цукром і дрібкою солі.
- Додаю в суміш масло, молоко, ванільний цукор.
- Вводжу просіяне борошно.
- Обережно змішую всі інгредієнти.
- Заливаю тестом вишню.
Ставлю форму в розігріту духовку. Випікаю протягом 40-45 хвилин, поки пиріг придбає золотиста-жовтий колір. Для під-страховки перевіряю готовність дерев’яною шпажкою. Пиріг готовий.
Можна сервірувати стіл і кликати сім’ю на чай!