«Як м’яке вівсяне печиво з яблуками»: осінній пиріг, який можна навіть на ніч (без цукру, борошна і масла)

Смачні пироги

Чи можна приготувати пиріг без борошна? Виявляється, такий рецепт існує! Замість борошна використовуються перемелені вівсяні пластівці. Дивовижний десерт не залишить нікого байдужим. У ньому поєднуються нотки меду і кориці, а на вигляд ласощі нагадує квітку троянди. Таку випічку без шкоди для фігури можна їсти навіть на ніч.

Інгредієнти

Для приготування яблучної випічки вам знадобиться наступний набір продуктів:

  • 350-400 г яблук.
  • 100 грам сиру.
  • 50 мл кефіру.
  • 150 г вівсяних пластівців.
  • Три яйця.
  • Одна чайна ложка розпушувача.
  • Половина чайної ложки кориці.
  • 40 г меду.
  • Підійде як рідкий, так і зацукрувався.
  • Половина чайної ложки кориці.
  • 1/4 чайної ложки солі.

Для просочення:

  • Одна чайна ложка меду.
  • Третина чайної ложки кориці (орієнтуйтеся на свій смак).
  • Пара чайних ложок води.

Приготування тіста

У велику миску викладіть сир. Сир беріть не дуже жирний, близько 5%. До сиру додайте сіль, мед і кефір. До речі, замість кефіру ви можете використовувати сметану або йогурт.

Збийте масу до однорідності за допомогою блендера. Потім по одному введіть яйця. Знову збийте до однорідної консистенції.

Вівсяні пластівці подрібніть в кавомолці або в блендері до стану борошна грубого помелу. У подрібнені пластівці додайте розпушувач і корицю. Розмішайте суху суміш.

Останній етап приготування тіста для пирога: введіть вівсяну суміш в сирну масу. Ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.

Яблучна начинка

Тепер потрібно підготувати яблука. Розріште їх навпіл, видаліть серцевину. Поріжте на тонкі скибочки. Ви можете попередньо почистити яблука або ж залишити їх з шкіркою.

Дно форми для випічки (діаметр 21 см) застеліть пергаментом. Змастіть форму будь-яким соняшникова олія без сильного аромату, щоб під час випікання тісто не пристало. А для більшої певності можна злегка присипати форму манною крупою.

Рівним шаром викладіть тісто у форму. Починаючи від країв форми, викладіть яблука. Скибочки розміщуйте вертикально, щільно один до одного, рухайтеся по спіралі. В результаті у вас повинен вийти ось такий пиріг, який нагадує пелюстки троянди.

Випікайте 35-40 хвилин. Духовку варто заздалегідь розігріти до 180 градусів. Поки пиріг випікається, потрібно приготувати просочення. У мисці змішайте до однорідності воду, мед і корицю.

Готовий пиріг витягніть з духовки і змастіть просоченням. Знову відправите в духовку хвилин на 5, щоб верхівка підрум’яниться. Готовий пиріг витягніть з духовки і дайте охолонути. Витягніть з форми. Розріште на порційні шматочки.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий