Чи можна приготувати пиріг без борошна? Виявляється, такий рецепт існує! Замість борошна використовуються перемелені вівсяні пластівці. Дивовижний десерт не залишить нікого байдужим. У ньому поєднуються нотки меду і кориці, а на вигляд ласощі нагадує квітку троянди. Таку випічку без шкоди для фігури можна їсти навіть на ніч.
Інгредієнти
Для приготування яблучної випічки вам знадобиться наступний набір продуктів:
- 350-400 г яблук.
- 100 грам сиру.
- 50 мл кефіру.
- 150 г вівсяних пластівців.
- Три яйця.
- Одна чайна ложка розпушувача.
- Половина чайної ложки кориці.
- 40 г меду.
- Підійде як рідкий, так і зацукрувався.
- Половина чайної ложки кориці.
- 1/4 чайної ложки солі.
Для просочення:
- Одна чайна ложка меду.
- Третина чайної ложки кориці (орієнтуйтеся на свій смак).
- Пара чайних ложок води.
Приготування тіста
У велику миску викладіть сир. Сир беріть не дуже жирний, близько 5%. До сиру додайте сіль, мед і кефір. До речі, замість кефіру ви можете використовувати сметану або йогурт.
Збийте масу до однорідності за допомогою блендера. Потім по одному введіть яйця. Знову збийте до однорідної консистенції.
Вівсяні пластівці подрібніть в кавомолці або в блендері до стану борошна грубого помелу. У подрібнені пластівці додайте розпушувач і корицю. Розмішайте суху суміш.
Останній етап приготування тіста для пирога: введіть вівсяну суміш в сирну масу. Ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.
Яблучна начинка
Тепер потрібно підготувати яблука. Розріште їх навпіл, видаліть серцевину. Поріжте на тонкі скибочки. Ви можете попередньо почистити яблука або ж залишити їх з шкіркою.
Дно форми для випічки (діаметр 21 см) застеліть пергаментом. Змастіть форму будь-яким соняшникова олія без сильного аромату, щоб під час випікання тісто не пристало. А для більшої певності можна злегка присипати форму манною крупою.
Рівним шаром викладіть тісто у форму. Починаючи від країв форми, викладіть яблука. Скибочки розміщуйте вертикально, щільно один до одного, рухайтеся по спіралі. В результаті у вас повинен вийти ось такий пиріг, який нагадує пелюстки троянди.
Випікайте 35-40 хвилин. Духовку варто заздалегідь розігріти до 180 градусів. Поки пиріг випікається, потрібно приготувати просочення. У мисці змішайте до однорідності воду, мед і корицю.
Готовий пиріг витягніть з духовки і змастіть просоченням. Знову відправите в духовку хвилин на 5, щоб верхівка підрум’яниться. Готовий пиріг витягніть з духовки і дайте охолонути. Витягніть з форми. Розріште на порційні шматочки.