Яблучний пиріг готую на сковороді. Виходить дуже смачним

Смачні пироги

У мене немає духовки. Тому я навчилася готувати яблучний пиріг на сковороді. Десерт виходить дуже смачним, з повітряним пишним тестом і ароматною начинкою. Його можна приготувати влітку, коли на дачі дозріває черговий урожай яблук.

Склад пирога
Для тіста знадобиться:

  • молоко тепле в кількості 500 мл;
  • кілограм борошна;
  • приблизно 7 г сухих дріжджів;
  • два яйця;
  • олія рафінована соняшникова в кількості 80 мл;
  • сіль (приблизно 0,5 ч. л.);
  • три столові ложки цукрового піску;
  • така ж кількість рафінованої олії (для обсмажування страви).

Для начинки беремо:

  • кілограм яблук;
  • кориця мелена в кількості 0,5 ч. л .;
  • столова ложка свіжовичавленого лимонного соку;
  • цукровий пісок (близько 2 ст. л.);
  • вода в такій же кількості;
  • маленька ложка кукурудзяного крохмалю.

Рецепт десерту

Борошно просівають в миску, з’єднують з дріжджами, перемішують. Молоко підігрівають до 30 градусів. Поміщають в окрему тарілку. З’єднують з яйцями, сіллю, цукром і олією. Розтирають продукти до однорідності. Поступово додають в масу сухі компоненти. Розтирають тісто кулінарної лопаткою. Потім перемішують руками.

Формують з тіста кулю. Кладуть його в миску, змащену олією. Накривають харчовою плівкою. Залишають в теплому місці. Обсяг тесту повинен збільшитися в два рази. Яблука очищають від шкірки і кісточок, натирають. Змішують з соком лимона, корицею, цукром. Перекладають в каструлю. Готують на середньому вогні, час від часу помішуючи. Додають крохмаль, розчинений у воді. Перемішують продукти і готують їх ще дві хвилини. Тісто перекладають на робочу поверхню. Розминають і ділять на шість порцій. Кожну частину розрізають на 2 половинки. З них формують кульки, які треба накрити харчовою плівкою.

З двох кружечків розкочують коржики товщиною 3-4 мм. На поверхню одного з пластів поміщають третину начинки. Краї залишають вільними. Накривають начинку другим коржем. Скріплюють краю руками або виделкою. Процедуру повторюють, поки тісто не закінчиться. Пироги накривають рушником. Залишають на 20 хвилин. Потім обсмажують вироби на розігрітій сковороді з невеликою кількістю масла на слабкому вогні по 5 хвилин з кожного боку.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий