Грецький салат з сиром Фета

Грецький салат з сиром Фета рецепт приготування Салати

Салати зі свіжих овочів дуже прості в приготуванні і вимагають мінімум часу на підготовку інгредієнтів. Самим знаменитим свіжим салатом є «Грецький салат», який готують із стиглих великих помідор або невеликих помідорів чері, солодкого червоного або жовтого перцю, свіжих огірків з ріпчастою цибулею або без нього. Для смаку доповнюють страву мас-линами, які можуть бути з кісточкою або без неї і розсолів сирами. Для приготування можна використовувати сири Бринза, Фета або Сиртакі. Особливий аромат салатик додають сушені розмарин, чебрець і подрібнений рожевий перець. Готуємо приголомшливо соковитий і освіжаючи Грецький салат з сиром Фета, для люті доповнюємо його звичайним листовим салатом.

Складові

  • Сир Фета — 70 гр.
  • Томат — 1 шт.
  • Перець солодкий — 1 шт.
  • Огірок свіжий — 1 шт.
  • Зелений листовий салат — 4 шт.
  • Маслини (без кісточок) — 13 — 14 штук
  • Оливкова олія — 3 ст. л.
  • Сушений розмарин — 1 щіпка
  • Сушений чебрець — 2 щіпки
  • Сіль і перець за смаком

Покроковий рецепт

  1. Сир Фета розрізаємо на шматочки (прямокутники або квадрати) невеликого розміру і викладаємо, не пошкоджуючи, на тарілку. Щоб було зручніше розрізати м’який сир, лезо ножа постійно промиваємо водою.
  2. Підготовлені шматочки сиру посипаємо сушеними розмарином, чебрецем і меленим рожевим перцем. Поливаємо олією (1 ст. л.) І залишаємо маринуватися, поки готуємо овочі для салату.
  3. Стиглий яскравий помідор нарізаємо невеликими кубиками. Довгий середній огірочок розрізаємо навпіл і нарізаємо на не дуже тонкі скибочки. Якщо беремо великий по діаметру огірок, то розрізаємо його вздовж на 4 частини і подрібнюємо на скибочки. Половинку солодкого червоного перець (можна замінити на не менше красивий жовтий) очищаємо від насіння, мембран і нарізаємо на невеликі квадратики.
  4. На плоску велику тарілку викладаємо красиві листя салату, які попередньо розриваємо руками. Звичайний листовий салат за бажанням можна виключити або замінити на хрусткий Романо або Айсберг.
  5. Підготовлені нарізані овочі акуратно перемішуємо і рівномірно розподіляємо на тарілці з листям. Для краси листочки розміщуємо так, щоб вони трохи виступали на бортики тарілки.
  6. Маслини виймаємо з розсолу і рівномірно розподіляємо на подрібнених огірку, помідорі і перці. Посипаємо все крім маслин невеликою кількістю солі і поливаємо залишками оливкового олією.
  7. Шматочки сиру Фета в ароматних спеціях викладаємо на овочі так, щоб вони для краси страви чергувалися з яскравими маслинами, і дуже смачний овочевий салат готовий. Відразу подаємо його до будь-яких рибних, м’ясних або овочевих других страв або як перекус з хрустким ароматним багетом.

Салат за бажанням можна доповнити ріпчастою цибулею. Відмінно підійде червона цибуля з більш ніжним і м’яким смаком на відміну від звичайного жовтого. Страва вийде не менш смачним, якщо оливкова олія замінити на нерафіновану соняшникову, лляну або кукурудзяна. Для різноманітності і ситності Грецький салат можна доповнити шматочками авокадо, обсмаженими креветками, консервованої квасолею, вареними курячими яйцями або відвареної курячої грудкою. Сушені чебрець, розмарин і мелений рожевий перець можна замінити на суміш прованських, Італійських трав, майоран або орегано.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий