Голубці — десять смачних рецептів, які мають бути у кожної господині

Різне

Будь-яка родина полюбляє дуже смачні голубці. Пропонуємо кілька варіантів цієї страви. Вони підійдуть не тільки людям зі звичайними вподобаннями, але й вегетаріанцям та тим, хто дотримується посту.

1. По – закарпатському.

Інгредієнти:

  • Корейка – 1 кг.;
  • Капуста – 3 кг.;
  • Жир свинячий – 150 гр.;
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.;
  • Сметана – 130 гр.;
  • Томатна паста – 40 гр.;
  • Сіль;
  • Перець.

Спосіб приготування:

Спочатку необхідно відділити листя від цілої капустини, для цього необхідно вирізати кочережку та занурити качан в каструлю з гарячою водою, обережно відокремлюючи листя.

Цибулю обсмажте на свинячому жирі.

Корейку наріжте невеликими шматочками, відбийте та додайте спеції.

Готову начинку покладіть на капустяний лист та загорніть в рулет.

Візьміть глибоку каструлю, дно устеліть капустяним листям, потім викладіть голубці та знов накрийте листям. Залийте голубці підсоленою гарячою водою.

Варити голубці 1 годину 30 хвилин.

Після пройденого часу додайте томатну пасту та сметану та протушкуйте в духовці 40 хвилин.

2. З грибами.

Інгредієнти:

  • Капуста – 10 листків.
  • Вода питна;
  • Сіль;
  • Олія рафінована – 2 столові ложки.

Для начинки:

  • Печериці – 500 гр.;
  • Паста томатна – 2 столові ложки;
  • Рисова каша – 0,5 склянки;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

Візьміть глибоку каструлю та проваріть листя 3 хвилин, щоб стало м’яким.

З’єднайте всі інгредієнти для начинки. Гриби відварити, додати рис та томатну пасту, підсолити.

Покладіть на листя 2 столові ложки начинки та загорніть у рулет.

Тушкувати в каструлі приблизно 1 годину, до готовності.

До столу подавати з гарніром із картоплі.

3. Болгарські голубці.

Інгредієнти:

  • М’ясо свинини – 300 гр.;
  • М’ясо телятини – 500 гр.;
  • Зелена цибуля – 100 гр.;
  • Рисова крупа – 0,5 склянки;
  • Йогурт натуральний – 1 склянка;
  • Листя капусти або виноградне листя – 40 шт.;
  • Масло – 100 гр.;
  • Жир – 100 гр.;
  • Петрушка;
  • М’ята;
  • Паприка;
  • Сіль;
  • Перець.

Спосіб приготування:

Подрібніть цибулю та обсмажте на пательні додавши воду та паприку.

Поріжте дрібним кубиком м’ясо, додайте рис, подрібнену петрушку, перець та м’яту. Всі інгредієнти покладіть до пательні та залийте водою. Тушкуйте поки не випариться вода.

Листя обдайте окропом. Після покладіть по чайній ложці начинки та загорніть в рулет.

Складіть голубці до каструлі додайте жир та тушкуйте.

Збийте йогурт додавши масло та паприку.

Готові голубці подавати до столу разом з соусом із йогурту.

4. З рибною начинкою.

Інгредієнти:

  • Капуста — 1 кг.;
  • Рисова каша готова – 100 гр.;
  • Цибуля зелена – 10 гр.;
  • Кріп – 10 гр.;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • Сметана – 3 ст. л.;
  • Вершкове масло – 2 ст. л.;
  • Рибний фарш – 400 гр.;
  • Сіль;
  • Перець.

Спосіб приготування:

Необхідно відділити листя від цілої капустини, для цього необхідно вирізати кочережку та занурити качан в каструлю з гарячою водою, обережно відокремлюючи листя.

Цибулю ріпчасту подрібніть кубиком та обсмажте на пательні.

Фарш змішайте з рисом та готовою обсмаженою цибулею, додавши спеції.

На листя покладіть готову начинку та загорніть голубці.

Обсмажте голубці на пательні. Потім покладіть в каструлю та залийте сметаною.

Запікати голубці 10 хвилин в духовці.

Перед подачею прикрасите зеленню.

5. З ковбасою.

Інгредієнти:

  • Капуста – 1 шт.;
  • Ковбаса варена – 200 гр.;
  • Хліб – 200 гр.;
  • Яйце куряче – 2 шт.;
  • Маргарин – 2 столові ложки;
  • Гірчиця міцна – 2 столові ложки;
  • Яблуко – 4 шт.;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

Ковбасу перекрутіть через м’ясорубку.

Хліб занурте у воду, потім відіжміть.

До ковбаси додайте яйця, сіль та гірчицю.

Візьміть глибоку каструлю та проваріть листя 3 хвилин, щоб стало м’яким.

Готову начинку покладіть на листя та загорніть.

Обсмажте голубці на пательні, після додайте води та зверху покладіть нарізані яблука.

Тушкувати до готовності накривши кришкою.

6. Голубці ледачі.

Інгредієнти:

  • Капуста — 1 шт.;
  • М’ясо – 500 гр.;
  • Масло або маргарин – 100 гр.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Бульйон – 1 склянка;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Рис – 0,5 склянки;
  • Томатна паста – 1 столова ложка;
  • Лавровий лист;
  • Сіль;
  • Перець.

Спосіб приготування:

Капусту ошпарте кип’ятком та потім нашинкуйте.

Візьміть глибоку каструлю покладіть масло та половину нарізаної капусти.

М’ясо наріжте дрібним кубиком, покладіть на капусту.

Моркву натріть на великій тертці та покладіть на м’ясо, після рис та капусту, яка залишилась.

Додавши бульйон та спеції варіть до повного приготування.

7. Голубці картопляні.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг.;
  • Морква – 200 гр.;
  • Цибуля – 200 гр.;
  • Олія рафінована – 50 гр.;
  • Сметана – 200 гр.;
  • Сіль;
  • Перець.
  • Листя квашеної капусти.

Спосіб приготування:

Картоплю добре вимийте, почистьте та натріть на дрібній терці.

Цибулю подрібніть, а моркву натріть на дрібній терці. Овочі обсмажте на пательні.

Картоплю та овочі змішайте між собою додавши спеції.

Покладіть начинку на листя та загорніть.

Покладіть голубці у каструлю та тушкуйте поливши сметаною до готовності.

8. «Зимова казка».

Інгредієнти:

  • Капуста – ¼ качана;
  • Сир – 8 столових ложок;
  • Борошно пшеничне – 1 столова ложка;
  • Рис – 1 столова ложка;
  • Масло – 1 столова ложка;
  • Яйце куряче – 1 шт.;
  • Цукор – 2 чайні ложки;
  • Сіль – 1 чайна ложка;
  • Сметана – 1 столова ложка.

Спосіб приготування:

Візьміть глибоку каструлю та проваріть листя 10 хвилин, щоб стало м’яким.

Приготуйте фарш. Відваріть рис та пропустіть його через м’ясорубку додайте яйце, борошно, масло та сіль.

В листя покладіть фарш та загорніть.

Заливши голубці сметаною тушкуйте в духовці до повного приготування.

9. З м’ясом та сиром.

Інгредієнти:

  • Капуста – 4 шт.;
  • Томати – 500 гр.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Сир твердий – 60 гр.;
  • М’ясо свинини – 175 гр.;
  • Яйце куряче — 1 шт.;
  • Оцет – 3 столові ложки;
  • Хліб – 1 ломтик;
  • Олія – 3 столові ложки;
  • Картопля подрібнена – 500 гр.;
  • Сіль;
  • Перець.

Спосіб приготування:

Листя обдайте окропом та розріжте на дві частини.

Томати наріжте кубиком прибравши шкірку.

Подрібніть цибулю, додайте сир, яйце, 1 столову ложку оцту та подрібнене кубиком м’ясо. Хліб подрібніть покладіть до фаршу та додайте спеції.

Начинку покладіть на листя та загорніть.

Помідори, 2 столові ложки оцту, 50 мл води та олію змішайте.

Голубці викладіть у глибоку пательню та полийте соусом. Тушкувати 15 хвилин.

Поріжте картоплю четвертинками та обсмажте на пательні 15 -20 хвилин додавши спеції.

Подавати до столу картоплю разом з голубцями прикрасивши натертим сиром.

10. Голубці кисло-солодкі.

Інгредієнти:

  • Фарш із яловичини – 500 гр.;
  • Листи капусти – 10 шт.;
  • Рисова каша готова – 100 гр.;
  • Цибуля – 50 гр.;
  • Томатна паста – 400 гр.;
  • Родзинки – 50 гр.;
  • Сіль;
  • Перець;
  • Томатний соус – 100 гр.;
  • Тертий імбир – 50 гр.;
  • Оцет – 100 гр.

Спосіб приготування:

Покладіть листя в каструлю та випікайте в печі 6 хвилин, поки не стане м’якою.

Подрібніть цибулю, додайте фарш, родзинки, рис, томатний соус, сіль, перець.

Покладіть на листки капусти начинку та загорніть.

З продуктів, які залишилися приготуйте соус.

Голубці покладіть в каструлю та залийте соусом.

Випікати в печі 15-20 хвилин. Смачного!

Улюблена

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий