Рідним так полюбився пастуший пиріг, що тепер готую його кожні вихідні

Смачні пироги

Нещодавно побачила в Інтернеті рецепт ірландського вівчарського пирога. Подала його один раз на вечерю, і в родині ніхто не залишився байдужим. Це кращий класичний рецепт.

Дану страву можна приготувати з заморожених заготовок або свіжих продуктів. Ділюся обома способами.

Для основи:

  • оливкова або соняшникова олія — 60 г;
  • цибулина середня — 1 шт .;
  • фарш яловичий або баранячий — 500 г;
  • сушені спеції — по 30 г;
  • сіль — 10 г;
  • мелений чорний перець — 10 г;
  • борошно пшеничне — 60 г;
  • будь-який кисло-солодкий соус — 30 г;
  • подрібнений часник — 20 г;
  • томатна паста — 60 г;
  • яловичий бульйон — 200 г;
  • заморожені горох і морква — 200 г;
  • заморожені кукурудзяні зерна — 100 г.

Для картопляного пюре:

  • картопля — 2 шт .;
  • вершкове масло — 120 г;
  • сушений часник — 8 г;
  • сіль за смаком;
  • мелений чорний перець — 5 г;
  • пармезан — 50 г.

Кроки приготування

Зробіть м’ясну начинку:

У сковороду середнього розміру додайте оливкову чи соняшникову олію і поставите її на невеликий вогонь до двох хвилин. Покладіть цибулину. Смажте до появи золотистого кольору, постійно помішуючи.

Викладіть яловичий або баранячий фарш на сковороду і подрібніть за допомогою дерев’яної лопатки. Додайте сушені спеції, сіль і перець. Добре перемішайте. Готуйте, періодично помішуючи, поки м’ясо не підрум’яниться.

Додайте до суміші соус і часник. Перемішайте до однорідності. Готуйте протягом 1 хвилини.

Акуратно викладіть борошно і томатну пасту. Мішайте суміш до тих пір, поки інгредієнти добре не просочаться, а грудки борошна і томатної пасти не зникнуть.

Додайте бульйон, заморожений горошок, моркву і кукурудзу. Доведіть суміш до кипіння, потім зменшіть вогонь. Гасіть всі інгредієнти на повільному вогні близько 5 хвилин.

Зніміть м’ясну суміш з вогню і розігрійте духовку до 220 ° C.

Зробіть картопляне пюре:

Викладіть очищену картоплю в каструлю і залийте все водою. Посоліть, доведіть до кипіння і варіть до готовності.

Злийте залишки води і залиште каструлю відкритою на 1 хвилину (це допоможе випарувати рідину).

Далі потрібно додати вершкове масло, часниковий порошок, сіль і перець. Картоплю потовчіть в пюре і змішайте з іншими інгредієнтами до однорідності.

У каструлю до решти інгредієнтів додайте, натертий на дрібній тертці, пармезан. Перемішайте до отримання однорідної маси.

Зберіть запіканку:

Викладіть м’ясну суміш у форму для запікання. Дерев’яною ложкою або лопаткою акуратно розподіліть начинку по всій поверхні дека. Викладіть зверху картопляне пюре.

Не накриваючи форму, готуйте запіканку протягом півгодини. Перед подачею на стіл остудить її протягом 15 хвилин.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий