Для тих, кому м’ясо і картопля в салатах набридли: легкий, але дуже смачний святковий салат

Салати

Якщо м’ясо, риба, картопля, морква, горошок і інші продукти, які часто зустрічаються в рецептах салатів, набридли, то це легке святкове частування точно припаде до смаку. Незвичайні інгредієнти роблять смак закуски, який ні з чим не можна порівняти.

Для салату без м’яса, без картоплі і без риби знадобиться

  • три плавлених сирка без добавок;
  • п’ять відварених яєць;
  • п’ятдесят грам зеленої цибулі;
  • сто грам волоських горіхів;
  • триста грам чорносливу без кісточок;
  • часник;
  • сто грам сметани;
  • триста грам майонезу;
  • сіль перець;
  • пучок листя салат-латука.

Як приготувати салат з незабутнім смаком

Чорнослив заливаємо кип’ятком, даємо постояти поки буде готуватися салат. Майонез з’єднуємо з часником, пропущеним через прес, і парою пучок меленого перцю.

Тарілку (в ідеалі близько 21 см) застеляємо листям салату-латуку. Зверху посипаємо плавленим сиром, подрібненим на грубій терці. Промащуємо майонезом.

Для тих, кому м'ясо і картопля в салатах набридли: легкий, але дуже смачний святковий салат

Яйця ділимо на жовтки і білки. Перші поки не чіпаємо, а другі натираємо на грубій терці. Робимо з них другий шар, солимо.

Зелену цибулю дрібно січемо, формуємо з неї третій шар. Змащуємо сметаною, ще трохи солимо.

Для тих, кому м'ясо і картопля в салатах набридли: легкий, але дуже смачний святковий салат

Волоські горіхи дрібно січемо. Посипаємо ними салат. Чорнослив віджимаємо від вологи, ріжемо тонкою соломкою, розкладаємо по всій поверхні частування. Змащуємо майонезом.

Залишилося посипати верхівку салату жовтками, натертими на дрібній тертці.

Для тих, кому м'ясо і картопля в салатах набридли: легкий, але дуже смачний святковий салат

Даємо салату настоятися півгодини, і подаємо на стіл.

Частування виходить дуже смачним, всі незвичайні інгредієнти в ньому чудово поєднуються між собою, створюючи дивну гармонію. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий