Чоловік любить гриби. Навчилася готувати наливний пиріг на кефірі, з яким впорається кожна господиня

Смачні пироги

Раніше я вважала, що з пирогами складно впоратися. Виявилося, що це не так. Мій чоловік — великий любитель грибів. Тепер, крім смачних основних страв і супів, я навчилася готувати і випічку. Я звикла використовувати печериці, але грибники можуть взяти те, що зібрали самі.

Список необхідних інгредієнтів

Тісто для даного пирога готується дуже просто. Та й з начинкою проблем не виникає. Для приготування наливної пирога нам потрібно взяти такі інгредієнти:

  • три яйця;
  • 500 мл кефіру будь-якої жирності;
  • 500 грам борошна;
  • чайну ложку солі;
  • стільки ж соди;
  • столову ложку цукру;
  • 50 грам вершкового масла;
  • стільки ж соняшникової олії;
  • головку цибулі;
  • 400 грам грибів;
  • 25 грам свіжого кропу;
  • сіль і перець для начинки за смаком.

Для красивої подачі пирога також можна взяти трохи насіння кунжуту.

Приготування наливної пирога з соковитою начинкою

Для початку готуємо начинку, щоб вона встигла трохи охолонути. Гриби і цибулю чистимо, обидва інгредієнта нарізаємо невеликими кубиками. На сковороді розігріваємо олію. Додаємо в сковороду гриби і цибулю. Обсмажуємо, поки цибуля не стане м’яким. Кріп дрібно кришимо, додаємо його до начинки, додаємо сіллю і перцем. Прибираємо на час, поки готуємо тісто.

Для тіста потрібно вилити в ємність кефір. Додаємо соду і добре перемішуємо. Тепер вводимо яйця, цукор і сіль.

Додаємо половину борошна і ретельно перемішуємо. Тепер можна всипати і решту борошна. Вливаємо розтоплене вершкове масло. Знову перемішуємо.

Тепер потрібно взяти ємність для випічки, можна злегка змастити її маслом. Додаємо половину тіста. За допомогою ложки викладаємо всю начинку, розрівнюємо. Заливаємо залишками тіста. Посипаємо за бажанням насінням кунжуту.

Випікати ароматний грибний пиріг потрібно від тридцяти п’яти до сорока хвилин при температурі 180 градусів. Перед тим як розрізати випічку, даємо їй трохи охолонути, щоб пиріг не розкришився.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий