Часто готую гречаний пиріг: чоловік вже гречку в іншому вигляді їсти не хоче

Часто готую гречаний пиріг - рецепт приготування Різне

Пиріг з гречки — це не тільки корисний перекус, але і смачний варіант гарніру. Мені подобається, що він однаково смачний і в гарячому, і в холодному вигляді. Мій чоловік тепер просить це блюдо майже кожен день, а я не відкладаю, так як готувати його дуже просто.

Приготування за рецептом
Щоб приготувати смачний пиріг, потрібно взяти такі інгредієнти:

  • Десять картоплин.
  • Сто грам вершкового масла.
  • Пару столових ложок смальцю.
  • Стакан гречки.
  • Три склянки води.
  • Триста грам домашнього сиру.
  • П’ять столових ложок густої сметани.
  • Три яйця.
  • Пару столових ложок борошна.

Для початку я ставлю варити гречку, щоб крупа стала м’якою і ввібрала всю воду.

Картопля чищу, відварюю, розминають і додаю смалець і вершкове масло. Знову все перемішую.

Тепер необхідно з’єднати картопля, крупу, сир, сметану і борошно. Додаю яйця і трохи солі і перцю, на свій смак. Все перемішую, щоб інгредієнти добре з’єдналися.

Тепер потрібно взяти форму для випічки, я вибираю прямокутну. Дно краще укрити пергаментом або ж густо змастити маслом. За допомогою ложки укладаю заготовку, розрівнюю.

Духовку потрібно розігріти до 180 градусів. Випікаємо все протягом години і десяти хвилин, може трохи більше.

Готовому пирогу потрібно дати трохи охолонути, а після вже нарізати, щоб він зберіг форму.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий