7 рецептів заварних кремів на всі випадки життя. Господині на замітку

Різне

Пропонуємо ознайомитися з добіркою заварних кремів на всі випадки життя. Ними можна мастити коржі для торта, наповнювати еклери, тістечка та готувати на їх основі мусові десерти. Ці креми виходять нереально смачні, пишні та ароматні.

1. Крем заварний з апельсиновою цедрою.

Інгредієнти:

  • Ванілін 1 пак.;
  • Пшеничне борошно 20 гр.;
  • Свіже молоко 0,5 л.;
  • Цукор пісок 80 гр.;
  • Масло вершкове 120 гр.;
  • Апельсин 1шт.

Спосіб приготування:

  1. До невеликої миски всипте борошно, ванілін, половину цукру, все перемішайте між собою та змішайте з молоком.
  2. Поставте суміш на вогонь та варіть 2-3 хвилини, весь час мішаючи, аж поки суміш не стане густою.
  3. Потріть на дрібній терці шкірку апельсина, змішайте цедру з залишком цукру, додайте її до гарячої суміші та добре перемішайте.
  4. Накрийте харчовою плівкою в контакт та залишіть, щоб заварна основа охолола.
  5. Збийте м’яке вершкове масло та додавайте по ложці заварну суміш.

2. Універсальний крем на заварній основі.

Інгредієнти:

  • Свіже молоко 2 скл.;
  • Курячі яйця 2 шт.;
  • Пшеничне борошно 3 ст. л.;
  • Цукор пісок 1 скл.

Спосіб приготування:

  1. Яйця збийте до пишної піни, додайте борошно та перемішайте.
  2. У каструлю налийте молоко, додайте цукор та перемішайте.
  3. Суміш поставте на вогонь та доведіть до кипіння,
  4. У повільно киплячу суміш, тонкою цівкою влийте суміш з яєць й борошна.
  5. Проваріть, весь час мішаючи, до утворення густої маси.

3. Кавовий крем на заварній основі.

Інгредієнти:

  • Кава міцна 1 скл.;
  • Цукор пісок 3 ст. л.;
  • Курячий жовток 2 шт.;
  • Пшеничне борошно 2 ст. л.;
  • Свіжі вершки 20 % 0,5 скл.;
  • Масло вершкове 50 гр.

Спосіб приготування:

  1. На гарячу пательню насипте 2 ст. л. цукру й дайте йому підрум’янитись, додайте трішки киплячої води та зваріть сироп, він повинен бути темного кольору.
  2. Далі сироп розведіть міцною кавою.
  3. Збийте жовтки з 1 ст. л. цукру, всипте борошно, ретельно перемішайте, додайте вершки, кавовий сироп та проваріть на невеликому вогні, поки заварна маса не стане густою.
  4. Поставте охолоджуватись, після додайте вершкове масло та збийте міксером.

4. «Англійський» крем.

Інгредієнти:

  • Свіже молоко 1 л.;
  • Пудра цукрова 500 гр.;
  • Курячий жовток 16 шт.

Спосіб приготування:

  1. Жовтки збийте міксером до міцної піни, частинами додайте цукрову пудру та збивайте поки не утвориться пухка однорідна маса.
  2. Посуд з жовтками поставте на невеликий вогонь, влийте молоко та прогрійте суміш, безперервно мішаючи, до кипіння не доводьте.
  3. Суміш процідіть крізь щільне сито.

5. «Глясе» — заварний крем.

Інгредієнти:

  • Масло вершкове 250 гр.;
  • Цукор пісок 150 гр.;
  • Курячі яйця 3 шт.;
  • Ванілін чи ванільний цукор;
  • Коньяк 1 ч. л.;
  • Чиста вода.

Спосіб приготування:

  1. Змішайте воду з цукром в пропорції 4:1 та проваріть, щоб утворився сироп.
  2. Курячі яйця дістаньте з холодильника та починайте відразу збивати, аж поки не стануть густою однорідною масою.
  3. В масу тоненькою цівкою, при цьому не перестаючи збивати, влийте сироп.
  4. Коли температура маси стане кімнатної температури додайте в неї ванілін, коньяк, вершкове масло та збийте у пишний крем.
  5. Якщо до маси додати какао чи тертого шоколаду, отримаєте шоколадний крем.

6. Заварний горіховий крем.

Інгредієнти:

  • Свіже молоко 150 мл.;
  • Масло вершкове 120 гр.;
  • Цукор пісок 100 гр.;
  • Курячі яйця 3 шт.;
  • Ванілін чи ванільний цукор ½ пакета;
  • Коньяк чи ром 2 ч. л.;
  • Волоські горіхи мелені 120 гр.

Спосіб приготування:

  1. У миску налийте молоко, додайте цукор, мелені горіхи, ванілін, перемішайте та поставте варитись на вогонь.
  2. Варіть, весь час мішаючи, аж поки маса не стане густою.
  3. Збийте м’яке вершкове масло та частинами додавайте охолоджену заварну масу.
  4. Збивайте до утворення пишного крему та наприкінці додайте коньяк.

7. Заварний шоколадно-апельсиновий крем.

Інгредієнти:

  • Масло вершкове 180 гр.;
  • Цукор пісок 150 гр.;
  • Курячі жовтки 5 шт.;
  • Ванілін чи ванільний цукор ½ пакета;
  • Апельсинова цедра 200 гр.;
  • Темний шоколад 2 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. У каструлю відділіть жовтки, додайте цукор, ванілін, перемішайте та поставте варитись на вогонь.
  2. Варіть, весь час мішаючи, аж поки маса не стане густою.
  3. Змішайте попередньо потертий шоколад з пропущеною через м’ясорубку апельсиновою цедрою.
  4. Збийте м’яке вершкове масло у пишну масу, частинами додайте охолоджену заварну масу та шоколадно-апельсинову суміш.
  5. Збивайте до утворення щільного та ніжного крему.

Смачного!

facedobra

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий