Знайшла здорову альтернативу батончикам «Снікерс»: за смаком не відрізнити, а готується лише 5 хвилин

Десерти

Останнім часом все більше людей замислюються про правильне харчування. Незважаючи на всі старання, іноді нам все-таки хочеться побалувати себе чимось солоденьким. Я просто обожнюю арахісові батончики «Снікерс». Раніше я ніколи не могла встояти. Як тільки йшла в магазин, постійно купувала парочку цих чудових батончиків.

Що знадобиться

Приготувати цей десерт простіше простого. З цим рецептом впорається навіть дитина. До речі, це чудова ідея! Спробуйте влаштувати зі своїм малюком кулінарне шоу. Йому точно сподобається така розвага. У підсумку ви отримаєте смачні і корисні ласощі, які оцінить вся сім’я. Щоб приготувати три-чотири невеликі порції шоколадного мусу, візьміть такі продукти:

  • Рікотта. Це італійський молодий сир, що нагадує за консистенцією нежирний сир. Якщо ви не знайшли рикотту, то її можна замінити звичайним сиром жирністю до п’яти відсотків. Буде потрібно одна чашка продукту.
  • Натуральний какао-порошок без добавок — дві чайні ложки.
  • Арахісова паста (використовуйте арахісову пасту без цукру, якщо хочете, щоб десерт був менш калорійним і більш корисним). Потрібно взяти третину склянки.
  • Кленовий сироп (ви можете використовувати інший сироп або мед в якості підсолоджувача). Візьміть дві столові ложки. Можете додати і більше, якщо любите солоденьке.
  • Темний шоколад. Натріть його на тертці або розламайте на шматочки. Також ви можете використовувати шоколадні чіпси. Продукту знадобиться одна столова ложка (і ще трохи для прикраси).

Як приготувати

Як я вже говорила, приготувати корисний «Снікерс» дуже і дуже просто. З рікотти або сиру (в залежності від того, що ви використовуєте) злийте зайву рідину, якщо вона є. Викладіть рикотту або сир в чашу блендера. Додайте сюди ж арахісове масло і шоколад. Посипте порошком какао і влийте кленовий сироп або мед. Увімкніть блендер на низькій швидкості і почніть збивати мус. Через деякий час збільште швидкість і продовжуйте збивати десерт до повітряного стану.

Як подати

Перекладіть готовий мус в красиві креманки або звичайні чашки і прикрасите натертим шоколадом. Також ви можете розтопити трохи шоколаду і полити десерт вийшовши глазур’ю. Поставте його в холодильник на деякий час, якщо хочете, щоб ласощі нагадувало морозиво.

За смаком частування виходить дуже схожим на покупні батончики «Снікерс», але воно набагато корисніше. Таким десертом можна побалувати себе навіть тоді, коли ви сидите на дієті. Шкоди фігурі він не принесе.

Їжте смачним домашнім десерт відразу або охолодіть в холодильнику протягом 30 хвилин, а тільки після цього приступайте до трапези. Мої діти обожнюють ці ласощі. У нас все з’їдається до останньої крупинки. Якщо ж ви зробите занадто багато цього продукту, не засмучуйтеся.

Зберігайте залишки в холодильнику від 3 до 4 днів.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий