Маринована капуста — один з популярних варіантів овочевих заготовок на зиму. Існує безліч різних рецептів страви. Я довго не могла знайти для себе підходящий варіант. Але недавно натрапила на простий рецепт маринованої капусти. На приготування страви потрібно дванадцять годин. Вирішила спробувати такий варіант і не пошкодувала. Закуска вийшла чудовою: хрусткою, пікантною і ароматною. Тепер буду готувати мариновану капусту на зиму тільки так.
Необхідні інгредієнти
Для маринованої капусти мені потрібні такі складові:
- 350 мл білого оцту.
- Вода в кількості 3 л.
- Шмат хліба.
- Великий качан капусти.
- Чотири столові ложки солі.
Як зробити смачну заготовку на зиму?
Перш за все, я обполіскую капусту. Видаляю качан. Вилок складаю в глибоку каструлю. В отвір, де розташовувалася качан, всипав дві столові ложки солі. Подрібнюю скибочку хліба. Розкладаю шматочки навколо капустини. Частина крихт посипаю на поверхню солі. Заливаю продукти водою. Попередньо з’єдную рідина з залишилася порцією солі. Заливаю заготовку оцтом. Накриваю посудину кришкою. Залишаю капусту на вісім годин.
Потім витягаю качан з каструлі. Видаляю з його поверхні хлібні крихти. Перекладаю капусту в іншу посудину. Рідина проціджую. Знову заливаю цією водою капусту. Проварюю качан протягом десяти хвилин на середньому вогні. Необхідно почекати, коли рідина добре прокипить. Після цього я прибираю посудину з вогню. Остуджують капусту. Витягаю вилок з каструлі. Шаткую капусту для салату.
Або відокремлюю листя, щоб використовувати їх для приготування інших страв, наприклад, долми або голубців.
Цей рецепт маринованої капусти досить простий і зручний. З приготуванням такого страви здатна впоратися навіть недосвідчена господиня. А результат виходить приголомшливим.