Овочеве асорті є відмінною закускою, в якій поєднані найрізноманітніші смаки і аромати. Пропонуємо відмінний рецепт маринованого овочевого асорті — зелених помідорів із солодким перцем для різноманітності зимового домашнього меню.
У рецептурі асорті навмисно не вказані кількісні показники зі списку інгредієнтів для заповнення в банки. Співвідношення овочів і прянощів, а також і розмір банок ви можете взяти на свій розсуд. Кількість інгредієнтів для маринаду вказано на 1 літр води. А значить, вам необхідно виміряти кількість злитої з банок води, щоб зробити відповідний перерахунок.
Складові:
- помідори зелені і бурі
- солодкий перець (краще червоний)
- зелень кропу і петрушки в гілочках
- часник
- чорний перець в зернах
- гвоздика в бутонах
Для маринаду на 1 л води:
- вода — 1 л
- сіль — 3 ст. ложки
- цукор — 4 ст. ложки
- оцет 6% — 100 мл
Покроковий процес приготування овочевого асорті
Зелені помідори, солодкий перець і зелень вимийте і висушіть на паперовому рушнику, щоб пішла зайва волога. Часник очистіть від лушпиння, більші зубчики поріжте на часточки, дрібні — залиште цілими.
Банки, призначені для овочевої заготовки, добре вимийте і стерилізують будь-яким зручним для вас методом.
На дно стерильних банок покладіть петрушку і кріп в гілочках, зубчики часнику, зерна чорного перцю і бутончики гвоздики до смаку.
Солодкий перець вимийте, видаліть насіння з плодоніжками, а м’якоть наріжте поздовжніми скибочками. Покладіть в банки з прянощами і спеціями зелені помідори упереміш з скибочками солодкого перцю до самого верху.
На овочі зверху покладіть ще кілька гілочок зелені. Залийте овочі в банках кип’ятком, накрийте кришками і залиште на 20-25 хвилин. Потім воду злийте в каструлю, доведіть до кипіння і залийте овочі в банках ще раз на такий же час.
Злийте воду вдруге і виміряйте її кількість для розрахунку кількісних показників маринаду. Перелийте воду в каструлю, поставте її на вогонь, всипте сіль і цукор, доведіть до кипіння, влийте оцет, дайте маринаду закипіти ще раз і зніміть каструлю з вогню.
Гарячим маринадом залийте пропарені овочі в банках, щільно закрутіть гвинтовими кришками, переверніть догори дном і укутайте до повного охолодження.
Зелені помідори із солодким перцем можна зберігати при кімнатній температурі в затемненій коморі або іншому відповідному приміщенні.