Запекла в мікрохвильовці яблука з корицею: вийшло швидше і смачніше, ніж в духовці

Десерти

Запечені яблука — старовинний десерт, який ніколи не забудеться. Тепер, з появою мікрохвильової печі, у багатьох з нас немає терпіння чекати, поки вони спечуть. Адже люди так звикли до того, що їжа готується вкрай швидко. Сьогодні ми представляємо один з таких рецептів для нетерплячих.

Інгредієнти рецепта

Смажені яблука з корицею в мікрохвильовці готуються з наступних продуктів:

  • 1 кг яблук;
  • стакан коньяку (за бажанням);
  • 3 ст. л. цукру;
  • 0,5 ч. л. кориці.

В осінню пору запечені яблука — це саме те страва, яким варто себе балувати. Адже зараз їх сезон, а вони головний інгредієнт рецепта.

Приготування ласощі

Вимийте яблука, видаліть ножем плодоніжку і серцевину. Змішайте цукор і корицю і покладіть по чайній ложці цієї суміші в кожне яблучко. Поставте в мікрохвильову піч на повну потужність на 10 хвилин — час, необхідний для кілограма яблук при потужності 800 Вт. Чим менше продуктів ви покладете в мікрохвильову піч, тим швидше вони будуть готові.

Якщо яблука виявилися твердоватим, можете розрізати їх навпіл і обсипати корицею. Залийте яблука бренді. Додайте в кожне яблуко по столовій ложці цукру. Поверніть їх в мікрохвильову піч на п’ять хвилин. При бажанні час можна збільшити, але, головне, не перестаратися, інакше вони розваляться.

Після закінчення цього часу яблука готові до подачі. Збризніть їх соком, перш ніж покласти в тарілку. При бажанні можна прикрасити невеликою кількістю цукрової пудри або покласти в центр паличку кориці. Вона додасть страві додатковий аромат. Але тільки ви вибираєте, як ви їх надасте. Яблука можна подавати гарячими або холодними.

Смачно, легко, дешево і дуже швидко — ось що можна сказати про це рецепті. А якщо подати яблучка на красивому страву, вони цілком можуть стати прикрасою святкового столу. Такий десерт не тільки швидко готується, але і є максимально натуральним і корисним.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий