Заморожуємо ряжанку і кефір, пропускаємо через марлю і сир Філадельфія готовий

Соуси

Домашню заміну крем-сиру Філадельфія можна зробити за ніч в звичайному холодильнику. Заморозимо ряжанку або кефір на ніч, після чого їх залишиться тільки процідити через марлю, і наш сир буде готовий.

Наш вихідний молочний продукт повинен бути жирним — чим більше жиру, тим краще. З вечора кладемо його в морозилку і залишаємо на ніч.

Вранці дістаємо пакет, він вже став твердим, і його потрібно розморозити. Видаляємо пакет, загортаємо вміст в марлю і підвішуємо, так з нього при таненні стече зайва рідина.

Процес займає день, за 12-14 годин кефір відтане і віддають зайву вологу. Після цього його потрібно ще трохи віджати, і основа сиру готова. Ніякої варіння не потрібно.

З 2 літрів кефіру виходить приблизно 500 грамів сирної маси.

Готовий крем-сир можна використовувати як намазки вже в початковому вигляді, а можна додати за смаком спеції і зелень.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий